Не отговарят на истината твърденията на Елена Йончева от БСП,

...
Не отговарят на истината твърденията на Елена Йончева от БСП,
Коментари Харесай

ЧЕЗ и „Инерком”: Рокади в Надзорния съвет – само след решение на КЗК

Не дават отговор на истината изказванията на Елена Йончева от Българска социалистическа партия, че Гинка Върбакова и част от нейния екип от „ Инерком” ще влязат в Надзорния съвет на „ ЧЕЗ – България” след броени дни. Това стана ясно от публични позиции на двете компании, публикувани до медиите през днешния ден.

„ Премиерът Бойко Борисов още в края на месец март, държавното управление му, ни уверяваше, че страната е поискала да взе участие в договорката. Самата госпожа Върбакова сподели: „ Премиерът желае да има цялостен надзор върху договорката “. За това запитвам Гинка Върбакова ли е страната в този случай?”, запита през вчерашния ден социалистката.

В позиция на ЧЕЗ, подписана от представителя на компанията Алица Хоракова и изпратена до „ Фокус”, обаче се показва, че по контракта за продажба на енергото в Западна България се планува „ привикване на Извънредно общо заседание в края на ноември и избор на нови членове на надзорния съвет, представляващи " Инерком ", при положение, че договорката бъде финализирана”.
Комисия за защита на конкуренцията още веднъж спря „ Инерком ” за договорката с ЧЕЗ „ Инерком ” не разясняват какви ще са идващите им стъпки
Условие за това завършване е позволение от Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР и възнаграждение на контрактуваната сума.

Комисията за защита на конкуренцията на два пъти не позволи на „ Инерком” да купи енергийната компания и въпросът отиде в съда, като делото ще стартира чак следващата година.

„ Инерком” е група от компании, които от дълго време работят на българския пазар, съблюдават законите, почитат българските и европейските институции и възразява имената на препоръчаните от нас членове в надзорни органи да бъдат употребявани недобросъвестно за реализиране на каквито и да е било политически или други цели. (…) Към сегашния миг страната не има акции от капитала на сдруженията от групата на ЧЕЗ в България и няма законови учредения да предлага членове на надзорните органи”, дават отговор на Йончева и от компанията на Гинка Върбакова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР