Не отговарят на истината твърдения, че МВР е експулсирало в

...
Не отговарят на истината твърдения, че МВР е експулсирало в
Коментари Харесай

България е върнала на Турция още един турски гражданин. МВР отрича да го е експулсирала |

Не дават отговор на истината изказвания, че Министерство на вътрешните работи е експулсирало в Турция турския жител Селехаттин Юрюн (39 г.), оповестиха от вътрешното министерство във връзка сигнал на евродепутата Иво Христов, че това се е случило.

След 9 месеца в български затвор на 18 септември служители на „ Гранична полиция “ приложили мярка " връщане до страна на генезис " на турския жител в осъществяване на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция, пишат от Министерство на вътрешните работи.

Процедурата по осъществяването ѝ е почнала на 2 септември, откакто в Министерство на вътрешните работи постъпило писмо от Министерството на правораздаването, Затвора в гр. София, с което министерството е известено, че Юрюн ще бъде освободен на 18 септември. Справка посочила, че му е отхвърлен статут на емигрант и е с наложена административна мярка „ връщане до страна на генезис “ от 18.12.2019 година, според член 41 от Закона за чужденците в Република България.

В Министерство на вътрешните работи не е постъпвала спомагателна информация за смяна в статута на Юрюн, пишат още от вътрешното министерство и допълват, че вследствие на това от Групово дело „ Гранична полиция “ основали нужната организация Юрюн да бъде изведен неотложно от границите на Европейски Съюз след освобождението му от пандиза.

След сключването на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция, от 2016 година до момента от територията на България са били изведени 431 пребиваващи нелегално у нас.

Съобщението за Юрюн идва след няколко следствия в български и непознати медии, в които се приказва за съдействие на българските управляващи с администрацията на турския президент Ердоган. Според немския “Шпигел ” министър председателят Борисов е помагал на Анкара да преследва съперниците си, като е предавал последователи на проповедника в заточение Фетулах Гюлен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР