Не отговаря на истината твърдението на джипитата от Банско, че

...
Не отговаря на истината твърдението на джипитата от Банско, че
Коментари Харесай

От болницата в Разлог обидени на джипитата в Банско за лъжливите им жалби

Не дава отговор на истината изказванието на джипитата от Банско, че не са имали достъп до рентген и лаборатория, с цел да изследват възможни пациенти с ковид. Това съобщи пред Дарик изпълняващият длъжността шеф на отделението по образна диагностика в общинската болница в Разлог доктор Елена Рускова-Манова.

И тя, и останалите рентгенови лаборанти останали афектирани от изказванието на персоналните лекари, които в тв ефира тази заран обявиха, че са създали всичко по силите си по време на блокадата и желаеха дори опрощение от шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, че ги е обидил.

Преди ден той загатна, че евентуално по време на двете седмици карантина в зимния курорт са били прикривани данни за пациенти със подозрения за коронавирус-симптоматика, а през днешния ден от коментара му стана ясно, че сигналът е пристигнал от рентгеновото поделение в разложката болница.

Лекари от Банско прикривали 50 души със признаци на ковид

„ Чувстваме се доста афектирани. Мисля, че генералът би трябвало да ни се извини персонално. В изискванията на укрепление ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим отвън Банско. Нямахме лаборатория, нито рентген. Бяхме в изолираност.

Имаше съществени случаи, които се нуждаеха от профилирана помощ. Имаше хора, които сами желаеха да се тестват, само че нямаше по какъв начин ", разяснява сутринта пред Нова телевизия доктор Нели Дузманчина.

Това е провокирало възмущението на рентгеновите лаборанти от болничното заведение в Разлог, разкри от името на сътрудниците си тяхната началничка доктор Манова. "За времето, в което Банско беше под обсада, сме обслужвали пациенти от Банско с белодробни проблеми, само че освен - и с контузии.

Правени са им освен рентгенови фотоси в болничното заведение, само че и лабораторни, и клинични проучвания ", безапелационна беше рентгеноложката.

"Такива лица са идвали по време на карантината, докарвани с коли за спешна помощ посредством Спешна помощ ", добави лекарката. Тя няма право да разкрие за какъв брой души от Банско с клиника за ковид става въпрос, само че добави:

"Имаме доказателства. Разполагаме с цялата документи от проучванията. Те са заведени по имена и с данни ".

По думите на доктор Елена Рускова-Манова болничното заведение в Разлог не е отказвала банкет на пациенти от Банско и даже при позвъняване от Спешна помощ, че идва кола за спешна помощ с пациент със подозрение за болестта, са предупреждавали целия личен състав и чакащите пациенти в коридора да се изтеглят оттова, както и са осигурявали зелен кулоар за незабавния автомобил да дойде по-бързо.

"Не единствено това, ами и по време на блокадата при нас две родилки от Банско родиха своите бебета, за благополучие, всички са здрави ", сподели още докторката от разложката болница.

Лечебното заведение в Разлог е единственото в региона, което обслужва и още четири общини - Банско, Якоруда, Белица и даже Гоце Делчев. "Не сме отказали здравна помощ, а защитните ограничения за личния състав в нашето поделение подредих да се вземат още в първите дни на месец март преди първите случаи у нас ", добави рентгеноложката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР