„Не останах с впечатление, че министър-председателят има намерение да се

...
„Не останах с впечатление, че министър-председателят има намерение да се
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Правителството може да падне, ако бъде внесен вот на недоверие

„ Не останах с усещане, че министър-председателят има желание да се внесе искане за избор на доверие. Опозицията в случай че реши, тя е на ход. Но не е на дневен ред да кажем, че държавното управление е паднало “, изясни тя.

„ Предложението господин Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ в настоящия формат би трябвало да бъде направено преди освобождението му като министър, за се подсигурява, че той в действителност влиза в нея “, сподели още доцент Киселова.

„ Оттук министър председателят сподели, че са им нужни 12 гласа и допускам, че ще разчитат или на депутати от други групи, или имат предварителна сделка от Има Такъв Народ, че ще ги подадат. Освен това самите министри от Има Такъв Народ би трябвало да подадат оставка, тъй като изтеглянето на министър безусловно не води до тяхното освобождение, належащо за това а се произнесе Народно събрание “, добави тя.

„ Предполагам, че министър-председателят ще направи рокада, като ще предложи 5 министри, на мястото на тези, които излизат, в случай че приемем, че господин Рашков е станал началник на КПКОНПИ “, сподели още юристът.

По думите й тази рокада може да мине единствено нормално болшинство - 62 души.

„ За няколко гласувания се изискват по-високи болшинство - вероятно превъзмогване на несъгласие, диалози за избиране на инспектори към Висш съдебен съвет, само че съгласно мен това не е на дневен ред “, разяснява още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР