Не одобрявам това, че някоя от властите се опитва да

...
Не одобрявам това, че някоя от властите се опитва да
Коментари Харесай

Борисов не одобрява, че се бърка в независимата съдебна власт

" Не утвърждавам това, че някоя от управляващите се пробва да се бърка в самостоятелната правосъдна власт. Нали по тази причина се борехме правосъдната власт да е самостоятелна. " Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира градежа на Автомагистрала " Хемус " при Боаза.

Коментарът на премиера е във връзка водените от президента срещи с висши магистрати по отношение на избора на нов основен прокурор и пълномощията на институцията.

" Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите управляващи - президентска, изпълнителна и законодателна си гледаме всеки своите задания, само че по този начин са решили - по този начин вършат ", разяснява министър председателят.

По думите му не е работа на изпълнителната власт да следи за избора на нов основен прокурор.

" Това не е моя работа да го проследявам, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има Висш съдебен съвет, има метод, по който да се избира. Президентската институция има право да утвърди или да не утвърди. Тогава влиза в действие нейната роля ", сподели още министър председателят Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР