Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да

...
Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да
Коментари Харесай

Премиер срещу президент: Не одобрявам намесата в съдебната власт

Не утвърждавам това, че някои от управляващите се пробват да се бъркат в самостоятелната правосъдна система. Това сподели пред публицисти в Плевен министър-председателят Бойко Борисов, съобщи „ Фокус “.

На въпрос дали утвърждава настояването на основния прокурор да бъдат проверявани висши политици, Борисов отговори, че това към този момент се прави от много време. „ Така че той огласи това, което се прави от доста време. Не утвърждавам това, че някои от управляващите се пробват да се бъркат в самостоятелната правосъдна система. Нали за това се борихме – правосъдната власт да е самостоятелна. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние, другите управляващи – президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат своите задания. Но по този начин са решили – по този начин вършат “, разяснява министър-председателят.

Попитан кого засяга, Борисов съобщи, че не той вика магистратите един по един при себе си. Премиерът съобщи, че не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на основен прокурор. „ Има Висш правосъден съвет, има си способи, по които да се избира. Президентската институция по-късно има право да утвърди или да не утвърди. Тогава влиза в действие нейната роля. Още повече, че има доста време “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР