Не одобрявам решението на Националния съвет на БСП да не

...
Не одобрявам решението на Националния съвет на БСП да не
Коментари Харесай

Станишев: Жените в България стават заложник на изкривен дебат

Не утвърждавам решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да не поддържа ратификацията на Истанбулската спогодба, още повече, че огромна част от европейските страни към този момент са я утвърдили. Съжалявам за това, считам го за политическа неточност и за неприятен знак. Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев пред БНР. „ Жените в България станаха жертва на килнат спор, който се разви в българското общество. Много е мъчно да се върви против течението. Трудно е да не се поддадеш на полулизма. Защитата на истината не е лесна задача. Затова е нужна воля. През последните 10 дни бяха изпратени плашещи сигнали и неуместни твърдени, които отклониха вниманието от главния факт.

А точно, всяка 4 жена в България персонално е минала през този пъкъл. За предходната година три дами са убити по изключително нечовечен метод от своите сътрудници. Жените чакат нашата поддръжка. За страдание, явно държавните механизми не работят добре. И плануваните за внасяне от Българска социалистическа партия в Народно събрание законодателни оферти няма да могат да да засенчат политическия знак, който бе даден с решението за нератифициране на Конвенцията. Още повече, че една опозиционна партия няма механизма да наложи приемането на тези промени. Конвенцията дава редица ограничения за възстановяване на обстановката във връзка с запазване от принуждение и наказване на деятелите.

Поведението на Българска социалистическа партия тактически обслужва ГЕРБ и отвлича вниманието от много съществени вътрешни проблеми, с които ръководещите не могат да се оправят.

Опасявам се че това няма да бъде разбрано и от социалдемократическото семейство в Европа. Крайъгълен камък за нас са правата на индивида и в този подтекст и ненасилието над дами и деца. И по тази причина през вчерашния ден предизвестих Българска социалистическа партия, че ще би трябвало да изяснява своите дейности пред нашите партьнори.

Според мен, фокусът на полемиката по идния избор ще бъде преместен поради Истанбулска спогодба и няма да се реализира резултата, който евентуално се цели.”, добави Станишев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР