Не очакваме наводнения, но сме готови да ги посрещнем, стана

...
Не очакваме наводнения, но сме готови да ги посрещнем, стана
Коментари Харесай

Не очакваме наводнения, но се готвим за тях, според Валентин Радев

Не чакаме наводнения, само че сме подготвени да ги посрещнем, стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев. Пред БНР той изясни, че екипите на пожарната са в подготвеност, в случай че се стигне до наводнения поради топенето на снега у нас.

В Министерство на вътрешните работи няма информация за вероятни наводнения, само че все пак превантивни ограничения са взети.

" Няма да има наводнения, само че в случай че има, то ще бъде по поречието на огромните реки в Югоизточна България, надолу към Турция - Марица, Тунджа, вероятно. Готови сме за това. Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на всички места са разположили сили, в това число и тежки коли ", съобщи Валентин Радев.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова подреди да се следят равнищата на реките и общинските язовири поради снеготопенето. Проверява се и проводимостта на шахтите по улиците на София.
Изпуска се вода от язовирите " Иваняне ", " Мърчаево, " Суходол " и " Мрамор ", допълниха от общината.

Припомняме, при започване на март от районното министерство разпоредиха инспекция за положението на язовирите. От Министерство на околната среда и водите оповестиха, че осем язовира са запълнени над 90%.

Хората да се придвижват с нараснало внимание поради ледените висулки прикани вътрешният министър Валентин Радев. Той помоли хората в градовете да се обадят на пожарната, в случай че видят рискови ледени висулки, които не могат да бъдат отстранени от постройките.

" Висулки на всички места. На всички частни здания виновни са притежателите на постройките и домоуправителите. Ако е допустимо, да изчистят тези ледени висулки, които са по към два метра ", сподели Валентин Радев.

По време на трите почивни дни за националния празник на България ще има засилено полицейско наличие, даде обещание вътрешният министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР