Не очакваме да има съществен ръст в цените на горивата

...
Не очакваме да има съществен ръст в цените на горивата
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Не очакваме да има съществен ръст в цените на горивата при прекратяване на дерогацията

" Не чакаме да има значителен растеж в цените на горивата при преустановяване на дерогацията при започване на март ", това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов пред bTV.

В петък ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи се договориха за анулация на дерогацията за съветския нефт в две стъпки. Първата е прекъсване на квотите за експорт от 1 януари, а втората – дефинитивна анулация на дерогацията от 1 март. 

Цените на горивата ще зависят от динамичността на интернационалните пазари, ние не бихме могли да потвърдим дали ще се покачат или намалят през идващите шест – девет месеца, съобщи той. „ При един равномерен преход, при който рафинерията работи на най-благоприятен потенциал, не чакаме да има основна разлика в цените на горивата “, сподели Богдан Богданов. 

„ От началото на дерогацията „ Лукойл “ имаха 18 месеца, в които да създадат своя проект по какъв начин ще преминат на произвеждане на напълно неруски нефт. Ангажиментът е на самата рафинерия, все още имаме 20% неруски и 80% съветски нефт, до края на годината количествата би трябвало да намалеят. „ Лукойл “ няма да има ограничавания да изнася създадените количества с неруски нефт. От тях зависи сега какви количества могат да изнасят отвън България. Ясно е, че дерогацията ще бъде прекъсната при започване на март месец, тъй че „ Лукойл “ би трябвало да се приготвят “, сподели още Богданов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР