Не очаквам усложнения на обстановката в страната. Всички реки вече

...
Не очаквам усложнения на обстановката в страната. Всички реки вече
Коментари Харесай

Не се очаква усложняване на обстановката в страната

Не чакам затруднения на ситуацията в страната. Всички реки към този момент са в коритата си. Това разяснява за организация „ Фокус “ основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
„ Нашите чиновници дружно с проведените доброволци имат за задача да доотводнят всички изби, приземни гаражи, дворове. Разбира се, там, където е допустимо. Направена е нужната организация “, съобщи той.
Река Малък Искър към този момент е в коритото си, посочи той. Отводнителни интервенции към този момент са почнали в Етрополе и Роман, където тази река сътвори проблеми.
„ На места токът към момента не е пуснат, само че чиновниците от енергоразпределение работят интензивно. Разбира се, свлачищните процеси не могат да се овладеят толкоз бързо “, добави той.
Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ обърна внимание, че през днешния ден за страната е разгласен жълт код, само че не за превалявания, а за мощни ветрове.
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи също оповестиха, че ситуацията в страната се възстановява и няма сигнали за бедстващи хора. По-късно от пресцентъра на ведомството обаче оповестиха за умрял мъж от токов удар, до момента в който е отводнявал мазето си в гр. Роман.
Язовир „ Ябланица “ край Етрополе, Софийска област се изпуска следено.
Възстановени са дигите на река Чая до Катуница в област Пловдив, заяви от своя страна кметът на община Садово Димитър Здравков. По думите му оттичащата се вода е заляла огромни аграрни площи и нанася провали на производителите.
Екипи на Пожарна сигурност “ не престават да работят по отводняване на дворове и изби в Роман. Без електрическа енергия е село Караш в община Роман, като упованието е за поетапно стартиране на електричеството.
Частично бедствено състояние е оповестено към този момент в село Горна Митрополия, Плевенско, поради огромен водосбор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР