Не очаквам сериозни резултати от днешния Консултативен съвет по национална

...
Не очаквам сериозни резултати от днешния Консултативен съвет по национална
Коментари Харесай

Политологът Хр. Панчугов: Това управление се клати много сериозно

Не чакам съществени резултати от днешния Консултативен съвет по национална сигурност при президента, сподели пред БНР политологът Христо Панчугов.
„ В последните години КСНС се трансформира във конгрес, в който всеки да отиде и да каже обществено какво мисли по една тематика, без същински да се влиза в елементи и в диалог за това – по какъв начин институционално да се реши този проблем “, добави той.

Този конгрес не би трябвало да се трансформира в следващата говорилня, безапелационен е политологът и добави, че е нужен логичен дневен ред и резултатите от противодействието на корупцията да бъдат превърнати в същински проект за деяние, в същинска тактика за това по какъв начин да се сътвори институционален механизъм.

Христо Панчугов счита, че КПКОНПИ е основана като инструмент за разпра с неуместните на властта. „ Извън това, сякаш резултати от битката с корупцията няма или най-малко това е убеждението на към 57% от българските жители “, сподели той.

Според него огромният проблем е, че в последните години трайно институциите биват сюрпризирани от обстановки, които би следвало те да познават и даже да са предотвратили. В разследване на това идва и голямата липса на доверие на хората към институциите:

„ В последните години абсурдът и обществените разкрития, отиграването на позиции към тези кавги се трансформира в съществена парадигма на българската политика. Това се отнася и към КСНС. Той в последните години беше употребен тъкмо за това – за позициониране по отношение на публичните кавги, а не за задаване на стратегическа рамка и ясна визия и политическа посока. Не чакам такова самопризнание и през днешния ден. Ще се окаже, че всичко се прави по разпоредбите и че с помощта на този скандал в този момент внезапно ще се промени обстановката, без да излиза наяве обаче по какъв начин това ще се случи. Ако това е резултатът, аз бих бил същински отчаян за следващ път от разпада, до който е стигнала институционалната среда в страната “.

Политологът проучва реакциите след абсурда „ Апартаментгейт “: „ Устоите на това ръководство към този момент се клатят доста съществено, не тъй като „ Апартаментгейт “ е съумял да нанесе постоянен удар, а тъй като няма смислена реакция, няма хора и институции, които да реагират съответно и сякаш няма капацитет да се намерят разнообразни хора “.

Според него би трябвало да се търси политическо решение и то да бъде вкарано в обществен спор, който по-късно да стигне в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР