Не очаквам инфлация, породена от влизането в еврозоната, заяви Васил

...
Не очаквам инфлация, породена от влизането в еврозоната, заяви Васил
Коментари Харесай

Бизнесът у нас не очаква инфлация при влизането в еврозоната

Не чакам инфлация, подбудена от влизането в еврозоната, съобщи Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България във връзка новината, че Еврогрупата е дала зелена светлина за присъединението на страната към чакалнята на Еврозоната.
България е подготвена да влезе в еврозоната и би трябвало да го направи по закрепения курс към еврото, сподели Велев. " Ние не чакаме инфлация. Нещо повече - ще призовем нашите членове, ще предложим и на други работодателски организации, да създадат същото за отбягване на спекулации по тази тематика ", разяснява той, представен от " Дарик ".
Според професор Стефан Петрунов присъединението на страната ни към еврозоната ще изсветли стопанската система ни .
" Пътят, по който тръгваме, като цяло е доста добра вест, тъй като демонстрира по-голямо доверие на Еврозоната към България. И това е удобно за вложителите и въпреки това, извървяването на този път не е просто минаване на време, а изисква редица промени ", уточни той.
България публично упорства да влезе в чакалнята на Еврозоната до юли 2019 година, макар че евроинституциите не поеха ангажимент по кое време тъкмо ще се случи това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР