Не очаквам хаос, очаквам изтощение на хората. Никой не направи

...
Не очаквам хаос, очаквам изтощение на хората. Никой не направи
Коментари Харесай

Румяна Дечева: Протоколите от изборите ще се попълват на 16-я час на работния ден, логично е да има грешки

Не чакам безпорядък, чакам безсилие на хората. Никой не направи тест на това, което са решили, да ревизират по какъв начин става, и по-късно да се ползва върху хора. Очаквам, че резултатите ще бъдат надеждни. Тези протоколи ще се попълнят на 16-я час от работния ден, разумно е да има неточности. Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ Румяна Дечева, някогашен ръководител на Обществения съвет към ЦИК.

Тази бистрота, която не е събиране на площада, а с камери, каквото и да стане, изборите ще бъдат броени с или без устройства за записване. След като е записано в закона, би трябвало да се случи. А значимо ли е за нас – не. По-скоро ме е боязън от това, което ще се случи, когато се затворят секциите. Представете си ние да стартираме да демонстрираме бюлетините, съобщи тя във връзка видео наблюдението, което бе въведено при броенето на гласовете.

Отваря се урна, броят се разписките от машините от едната страна - не се изсипва към този момент, вадят се разписките - всичките тези елементи вършат процеса малко по-дълъг. С хартиените отрязъци се случва същото - брои се. Би трябвало да бъдат произнасяни на глас гласовете, с цел да се записва на камерите, някой би трябвало да чете, обясни тя.

Обученията се вършат последната седмица преди изборите, само че партиите сменят представителите си. Политиците си разрешават където нямат никакъв интерес, да вършат смени, сподели още Дечева.

Ако всеки член в една СИК реши да споделя „ я чакай да видя още един път “, това може да отиде доста дълго. Ние в закона сме заложили недоверието. Ние жителите имаме вяра на тези хора, които са излъчени, само че политиците внезапно споделят „ ние не ви имаме вяра “, и са им поставили видео наблюдаване, разяснява Дечева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР