Не очаквахме толкова нисък резултат. Не трябваше да подценяваме желанието

...
Не очаквахме толкова нисък резултат. Не трябваше да подценяваме желанието
Коментари Харесай

Сандов: Загубихме и част от ядрото си

" Не чакахме толкоз невисок резултат. Не трябваше да подценяваме желанието на хората за смяна. Ние не сме изгубили единствено външна страна, само че и част от ядрото си. Оставките са първата отговорност, която се пое. Показахме политическо достолепие ", разяснява Борислав Сандов от " Демократична България " в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него няма причина някогашни последователи на Демократична България да бъдат упреквани, че са подкрепили " Продължаваме промяната ".

" Това в последна сметка са хора, които преди са ни дали своят вот доверие. Няма значение, че в този момент ще бъдат представлявани от друга партия. Ние сме длъжни да намерим метод да пазиме ползите им. Избирателите не принадлежат на политическите партии ", съобщи някогашният народен представител.

Той отдаде част от разочароващите резултати на обстоятелството, че изборите са били 2 в 1, както и на изказванията на Лозан Панов, че Демократична България са предатели.

" Лозан Панов си направи лична акция, само че упованията бяха, че двете акции са свързани. Твърдението му не беше заслужено, тъй като не е правилно. Може би някой го е заблудил или е очаквал различен вид поддръжка от наша страна. Наши обособени хора участваха във финансирането на акцията му, евентуално той е очаквал по-голяма поддръжка ", акцентира Сандов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият депутат е уверен, че ще има постоянен кабинет.

" Големите спечелили от " Продължаваме промяната " подхождат вярно - диалогично. В договарянията не се слагат имена и " червени линии ", включването в процеса е през политики и в детайли написано съдружно съглашение. Няма да има: " Това министерство е ваша отговорност и ние не ви се бъркаме ". Няма да допуснем министър на избран сектор да бъде от същата политическа групировка, от която ще бъде ръководителят на комисията в Народното събрание ", посочи Сандов.

Очакванията са по време на договарянията да има съглашение за административна промяна, с която да бъде понижен щатът.

" Убеден съм, че в България има раздута администрация. Така ще се освободят финансови запаси за по-важни действия. А намаляването на корупцията ще донесе спомагателни финансови запаси за сериозни браншове, което ще помогне за излизане от рецесиите ", уточни още представителят на Демократична България.

Коалицията към момента няма съответно решение кой от двамата претенденти за президент ще поддържа на балотажа на 21 ноември. Предполага се, че най-вероятно ще има апел към последователите на " Демократична България " да гласоподават по съвест.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР