Не обичам да тренирам сутрин. Определено не съм от хората,

...
Не обичам да тренирам сутрин. Определено не съм от хората,
Коментари Харесай

Защо вечерните тренировки за по-добри? Ето 5 причини

Не обичам да упражнявам заран. Определено не съм от хората, които са изключително дейни заран. Обичам да се събуждам с аромата на кафе, а не с 50 коремни преси. Най-тежкото нещо, което подвигам заран, е възглавницата ми. Но чакайте, допуска се, че би трябвало да упражняваме заран, нали? Всъщност не. Не е належащо. Има хиляди аргументи, заради които вечерните тренировки са по-добри. Аз упражнявам към този момент и това промени живота ми.

Всички имаме вяра, че тренировката ни разсънва и хората настояват, че това нарушава естествения ни сън. Всъщност, това е неистина, измислена от хората, които упражняват заран. Проучване откри, че вечерните тренировки не трансформират качеството на съня.

1. Ще спите по-добре

Многобройни изследвания демонстрират, че хората, които подвигат тежести имат по-добро качество на съня от тези, които подвигат тежести заран. Така че, фактически това ще ви помогне да спите по-добре през нощта. Не единствено е нужна отмора за мускулен напредък, само че и по-дълбокия сън ще ви накара да се чувствате по-свежи на сутринта.

2. Ще имате по-добри тренировки

Освен че ви оказва помощ да спите по-добре, няколко изследвания са открили, че при вечерните тренировки има доста по-голямо струпване на мускулна маса и по-голяма устойчивост. Какво значи това за вас? Можете да получите повече от вашата подготовка, в случай че упражнявате вечер!

3. Ще имате по-ниско кръвно налягане!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР