Не, никога не сме давали подкупи на властта и ГЕРБ.

...
Не, никога не сме давали подкупи на властта и ГЕРБ.
Коментари Харесай

Съдружник на Божков извъртя историята му за давани подкупи на властта

Не, в никакъв случай не сме давали подкупи на властта и ГЕРБ. Възможно е да не съм знаел, че Васил Божков е давал рушвети на властта. Доколкото го познавам, той в никакъв случай не би платил от името на всички свои съдружници, а би ги предиздвикал да платят вместо него. Това съобщи някогашният съучастник на Божков Цветомир Найденов, притежател на Efbet.
Няма по какъв начин да не знаем, в случай че е плащал някакви 20%, щеше да ги удържи от нас, добави Найденов особено за " Еврофутбол ". Видях и, че Димитър Ганев от " Национална лотария " да твърди из медиите, че също не знае, продължи притежателят на Efbet.
Същевременно Найденов изясни пред Нова телевизия, че датите от банковите извлечения, показани от Божков, били доста " разхвърляни " т.е. нямало цикличност. Откъде знаете по какъв начин се заплащат подкупи, попита водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Според Найденов обаче, пари в брой трябвали за " всяко обвиняване, повдигнато му на него " – т.е. поръчкови убийства, поддържане на " войска от плеймейтки ", предоставяне на подкупи на държавни чиновници " от по-ниско равнище ". Собственикът на Efbet отхвърли да каже за какви подкупи приказва, тъй като били " елементи от следствието ". А на въпрос по какъв начин по този начин се дават подкупи на служители по-ниско в системата, а тези над тях не схващат, обяснението беше, че Държавната комисия по
хазарта била " много независим орган ". " Трябва да имаш положителни контакти с трима членове и можеш да си правиш каквото си искаш. Може да е стигало до властта, само че може да не са му обръщали внимание ", съобщи Цветомир Найденов.
Найденов добави, че му направило усещане, че Божков теглел повече пари в брой при локалните избори през есента на 2019 година. И попита по какъв начин е теглил 12 милиона лв., а приказва за такса " успокоение " от 20%, като за четири години би трябвало да излязат 200 млн. лв.. Собственикът на Efbet обаче сподели, че чувал от девойки, които имали " алъш-вериш " с Божков и че Божков държал " големи суми в сакове " в кабинета си, като девойките си вземали от тях за " осъществявани услуги ".
" Когато човек приказва от позицията на истината, няма по какъв начин да изпадне в слаба позиция ", добави Найденов при запитване дали скоро няма да изпадне в затруднено състояние поради маневрите на Божков. Той е сигурен, че нямало нищо компроментиращо.
По отношение на Закона за
хазарта, Найденов смята, че Георги Кадиев в действителност оказал помощ на Божков да монополизира хазарния бизнес с препоръчаната смяна за Закона за хазарта – за по-висок налог. Припомняме, че предлагането на Кадиев за смяна на Закона за хазарта в действителност не мина! Подробности научете в материала: " Васил Божков изкара стенограми против Бойко Борисов за Закона за хазарта "
Божков в никакъв случай не е казвал, че поддържа ГЕРБ – приказвал е за други политически благосклонности, продължи Найденов, само че не сподели кои са тези политици.
Още: " Какво става след изказванието, че ръководителят на Комисията по
хазарта ще получи скъпи инструкции от Горанов "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР