Не ни убедиха, че пропуските в системата БАЦИС са отстранени.

...
Не ни убедиха, че пропуските в системата БАЦИС са отстранени.
Коментари Харесай

БСП: Не ни убедиха, че пропуските в БАЦИС са отстранени

Не ни убедиха, че пропуските в системата БАЦИС са отстранени. Това съобщи депутатът Иван Иванов от Българска социалистическа партия след съвещанието на вътрешната и финансовата парламентарна комисия във връзка Българската акцизна централизирана осведомителна система /БАЦИС/, на което бяха изслушани финансовият министър, основният прокурор, ръководителят на ДАНС и шефът на митниците.

Изводът, който изрично може да се направи е, че по никакъв метод не бяха опровергани заключенията в отчета на ДАНС за системата БАЦИС и тези на прокуратурата, сподели Иванов.

Той добави, че в писмо на финансовия министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила от началото на годината се споделя, че сега към момента се отстраняват проблемите в акцизната система. Както и, че от 340 точки за достъп, крайни периферни устройства, единствено в 47 са отстранени тези пропуски. Според Българска социалистическа партия това значи, че към момента е допустимо да се направи влизане и манипулиране на системата.

Левицата допуска, че прокуратурата не е намерила учредения за формиране на дело, при инспекцията на подадени сигнали, че БАЦИС се манипулира, тъй като тя е направена да не остават следи кой е влизал в нея. Според Българска социалистическа партия държавното обвиняване би трябвало да се насочи към възлагането на публичната поръчка за системата и осъществяването й.

По думите на Иванов тази система е била поръчана през 2012 година с ясното схващане, че тя ще бъде елементарно манипулируема и е била призната от възложителя с дефекти и с ангажиментите, че те ще бъдат отстранени.

От левицата означиха още, че от 2012 година до 2016 година Агенция "Митници " не са забелязали пропуските в системата и са разбрали за тях от отчета на ДАНС. Според Българска социалистическа партия политически виновни за проблемите в БАЦИС са тези, които са поръчали системата и не престават да я употребяват.

Депутатите от Българска социалистическа партия допълниха, че информацията за БАЦИС ще бъде употребена за вота на съмнение против държавното управление. Те предвидиха, че задачата им е вотът на съмнение да мине и да се чуят техните заключения и мнения по тематиката за битката с корупцията и контрабандата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР