Не ни трябват само букви или само думи, нужни са

...
Не ни трябват само букви или само думи, нужни са
Коментари Харесай

Йордан Камджалов: Българинът е едно чудо сам по себе си!

„ Не ни трябват единствено букви или единствено думи, нужни са ни цели фрази ”, това споделя световноизвестният наш диригент Йордан Камджалов, Той е човек, който популяризира страната ни по света, посредством музиката.

``
реклама

Биографията му е повече от впечатляваща. Той е първият чужденец, определен единомислещо едвам на 30-годишна възраст за общоприет музикален шеф и основен диригент в Хайделберг, Германия. Дирижира водещи оркестри в Европа и по света. Обявен е от лондонската филхармония за един от тримата най-добри диригенти от своето потомство. През 2014 година „ Наса ” кръщава метеорит на негово име!

За Камджалов 24 май е централният ден на годината. Казва, че е учтив през призмата на този празник и в него вижда бъдещето. На въпрос - за какво не приказваме за българите успяли в България – за него аргументите са дълбоги и исторически. „ Българите отвън България би трябвало да поемат отговорността за страната. В хората, живеещи в България има едно изключително привършване на надежтата и вярата ”, добавя Камджалов.

Камджалов дефинира България като страна на парадокси и явления.

„ Разбира се, че в България имаме най-скучните хора и най-гениалните по едно и също време. Българинът е едно знамение самичък по себе си ”, споделя диригентът. 

Според него в страната ни съществува неуместната обстановка. „ Всички спечелили награди имат биография, направена отвън България и, когато получат тук едно потупване по рамото, за тях това въобще не е забавно. Тогава ние идваме в България като едни културно-интелектуални, дори финансови донори, само че не и като хора, които да вършат биография в страната ни ”, показа диригентът.

Както всеки и той има обичана книга от български създател. От ученическите си години съществува мощна връзка сред него и творчеството на Атанас Далчев, с чиято книга той пропътува хиляди километри. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР