Не ни изненадва решението на ГЕРБ за Изборния кодекс, виждали

...
Не ни изненадва решението на ГЕРБ за Изборния кодекс, виждали
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Някой заблуди Борисов за ДПС


Не ни изненадва решението на ГЕРБ за Изборния кодекс, виждали сме и преди доста случаи – на правилото "проба - неточност ", или както е във футбола, въртеливо придвижване с внезапна чупка в кръста. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Това е за да заблудите съперниците, не е ориентирано против тези, които оказват помощ в сложни моменти. Ние оказваме помощ в сложни моменти за избавяне на държавността. Когато има такива гласувания, за нас няма проблем да помогнем на вносителя. Има обаче разлика сред избавяне на държавността и избавяне на властта. Когато става въпрос за избавяне на властта, няма да помогнем, може да сте сигурни, съобщи Хамид.

Който се опасява, че ще страда, към този момент страда от страха си. Това следим тези дни. Сами по себе си нещата не са толкоз безнадеждни, слабостта на тези, които вземат решенията, ги прави такива. Истеризацията с префенциалното гласоподаване измести същинските въпроси в Изборния кодекс. Този предел на префенрециите през годините се трансформира в средство за корпоративен избор, уточни зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Подреждането на листите е дълъг и комплициран развой на партиите, то потегля отдолу-нагоре, добави той.

Движение за права и свободи има голяма изгода от електронното гласоподаване. Това е бъдещето, само че до момента в който не се откри сигурна технология, не трябва да бъде въвеждано. Дори най-развитите софтуерно страни не могат да си разрешат това, съобщи Хамид.

Той отхвърли Движение за права и свободи да са желали поддръжка за повдигане на прага за преференциално гласоподаване при приемането на противоречивите промени в Изборния кодекс. В този ден пристигнаха двама представители на ГЕРБ, помолиха за поддръжка за регистрация и за поддръжка ЦИК да остане в остарелия си тип. Ние поискахме поддръжка за машинното гласоподаване. Не е ставало и дума за преференции. Мислите ли, че когато има въпроси като уседналостта и майчиния език, ще приказваме за преференциите, което е 7-8-мо по значимост за нас. Някой, с цел да сътвори тази нервност, вкара в илюзия министър-председателя. Не сме търсили поддръжка за това предложение, акцентира зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Подкрепа се дава на този, който я търси. Подкрепа се дава на този, който желае да бъде избавен. Мисля, че към този момент е късно да даваме поддръжка на който и да било, сподели още Хамид Хамид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР