Не, не става въпрос за комедията на Пол Верховен, в

...
Не, не става въпрос за комедията на Пол Верховен, в
Коментари Харесай

В Дубай си надсмогнаха на масрафа: Пуснаха истински робокоп да им пази улиците

Не, не става въпрос за комедията на Пол Верховен, в която Алекс Мърфи мъсти на неприятните. Тук става въпрос за действителен „ Робокоп ”, който ще оказва помощ на полицията в Дубай. Той е висок 170 см, тежи 100 кг и е оборудван с детектор за страсти, който може да разпознава жестове и сигнали с ръце на разстояние от 1,5 метра, написа Вести бг.

Благодарение на този детектор, „ Робокоп” може да разпознава страсти и лицеви изражения – дали индивидът е благополучен, печален или се смее – и има опцията да трансформира своето изражение.

Когато патрулира, „ Робокот” може да употребява софтуера си за лицево различаване, с цел да оказва помощ на служителите на реда да разпознават и залавят нарушителите, като може да излъчва интервенциите онлайн.

„ Робокоп” е патрулирал в залите на Gulf Information Security Expo and Conference (GISEC) до вторник вечерта, след което е бил трансфериран в гъсто обитаемоте региони на града.

Уменията му включват опция да прави карта на вътрешността на постройка и да се движи автоматизирано посредством своя механизъм за задвижване и ръководство.

Освен това, той може да комуникира на шест езика, в това число арабски и британски, може да „ чати” и взаимодейства, да реагира на запитвания, да се здрависва и да отдава почит. Вграден таблет ще разреши на жителите да заплащат санкции посредством кредитни карти.

Интегрираните в работа системи му разрешават да е обвързван с разнообразни обществени медии, да вземем за пример Twitter, системи за изкуствен интелект, мобилни приложения и уеб страници.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР