Не, не става дума само за депресияПлачете неудържимо. Не ставате

...
Не, не става дума само за депресияПлачете неудържимо. Не ставате
Коментари Харесай

6 неща в тялото, които се променят, когато някой ни разбие сърцето

Не, не става дума единствено за меланхолия

Плачете неудържимо. Не ставате от леглото в продължение на дни. Слушате тъжни песни. Имате възприятието, че светът е извърнат с главата надолу. В главата се блъскат всевъзможни мисли, които вършат от мозъка най-големия ни зложелател...

Знаете ли, че в тялото ни се случват хиляди неща, откакто някой ни разбие сърцето. И не, не става дума единствено за меланхолия, отбелязва.

1. Промяна в хормоните

Любовта ни прави щастливи, а за хормоналния знак на щастието в тялото ни са отговорни допаминът и окситоцинът. Когато обаче ни разбият сърцето, тези хормони отстъпват място на хормоните на напрежението - кортизол и епинефрин.

Те трансформират цялата тази наслада в безпокойствие и стрес.

Знаете ли, че в случай че стресовите хормони се задържат хронично, способността за депозиране на нови мемоари в мозъка ни понижава. Може би това е методът на мозъка да не си спомня моментите, в които не сме били изключително щастливи.

2. Имунната система отслабва

Тези досадни хормони на напрежението намаляват имунната система и опцията да се разболеем въобще не е дребна.

Стресът и разрушеното сърце карат организма да създава по-малко бели кръвни кафези, които са бойците на тялото, борещи се с другите инфекции.

3. Качване на килограми

Когато сме нещастни, получаваме вкус към избрани храни като въглехидрати, мазнини, солени и сладки артикули, с които се опитваме да се противопоставяме на химичната разлика в организма.

Установено е, че кортизолът се свързва с увеличение на коремните мазнини. Смята се, че този хормон провокира неконтролируемото предпочитание за храна.

От друга страна, удобните храни водят до по-голямо произвеждане на серотонин, което пък може да предотврати напрежението.

4. Сексуална дисфункция

Ако сърцето ви е разрушено, евентуално не изпитвате огромен интерес към секса. Но даже и да се отдадете на замяна на милувки, може да установите, че либидото ви е съвсем умряло. Не е изключено болката от разлъка да докара до еректилна дисфункция при мъжете, както да утежни предменструалния синдром и даже да затрудни забременяването при дамите.

5. Кожни обриви

Когато стресхормоните се усилват поради разрушеното сърце, това може да утежни разнообразни кожни болести. Псориазис, розацея или акне може да се възпалят след мъчителна разлъка.

6. Странности

След като сърцето ти е било разрушено, започваш да правиш странни неща. Оставяш телефона в хладилника, обличаш облеклата си наопаки и забравяш за срещи, планувани от епохи. Какво се случва?

Когато някой разбие сърцето ни, това съвсем постоянно обърква мислите.

Това е по този начин, тъй като мозъкът е толкоз фокусиран върху тъгата и раздялата, че мозъкът не може да мисли за нищо друго.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР