Не, не сме го потърсили, не сме го чули. Така

...
Не, не сме го потърсили, не сме го чули. Така
Коментари Харесай

Представляващият ВСС за съдия Миталов: Странно е

Не, не сме го потърсили, не сме го чули. Така представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев разяснява случая със арбитър Андон Миталов. И добави, че още е рано да се приказва за изхвърляне на съдията от системата – вместо това Висш съдебен съвет желае от Държавния департамент на Съединени американски щати съответна информация за корупционни практики на Миталов.
Припомняме, че преди два дни Съединени американски щати публично постановиха възбрана на Миталов и фамилията му да влизат на американска територия – поради корупционни практики.
Не се прецизира, не се конкретизира, не се загатва случая „ Малинов ” – на този стадий не можем да знаем за какви други каузи може да става въпрос, заключи обстановката с наказването Магдалинчев пред Българска национална телевизия. На въпрос има ли други каузи отвън " Малинов ", които могат да предизвикат американците, представляващият Висш съдебен съвет не даде съответни образци, въпреки да му беше даден образец, че Миталов бил арбитър по делото " Чората ". Магдалинчев посочи, че е изискана още информация от КПКОНПИ и прокуратурата. " На този стадий арбитър Миталов не е отговорен - има някаква информация, следва да се потвърждава ", добави Магдалинчев.
Оказа се и, че арбитър Миталов не е уведомил Висш съдебен съвет, че е в болничен, само че той нямал такова обвързване – да споделя на Висш съдебен съвет, единствено на директния си началник.
" Не е прелестно. Изненадах се дотолкоз, доколкото става въпрос за сътрудник от системата. Странно е ", разяснява Магдалинчев. " Добре бе било да не се случват такива неща, само че когато се случат, те се случват и на други места в света ", продължи представителят на Висш съдебен съвет. И допусна, че Съединени американски щати евентуално са работили с българските управляващи, само че позволи и, че може и да не са работели.
Магдалинчев неглижира и предходния подобен " интернационален " случай със правосъдната ни система – този със арбитър Румяна Ченалова и " гнилите ябълки ". Ченалова е от дълго време отстранена от правосъдната система, подсети представляващият Висш съдебен съвет, без да я загатва по име.
Какво сподели някогашният френски дипломат Ксавие Лапер дьо Кабан след случая " Белведере " – припомнете си в този материал!
Накратко Магдалинчев разяснява и, че не постоянно е допустимо на прокуратурата да потвърждава виновност при знакови каузи, само че се въздържа да каже директно, че казусът " Миталов " е предизвестие каква е правосъдната ни система по принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР