Не наричам президент г-н Радев, защото той се отказа от

...
Не наричам президент г-н Радев, защото той се отказа от
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: Г-н Радев се отказа от президентския пост

" Не назовавам президент господин Радев, тъй като той се отхвърли от този пост. Той се опита да заблуди хората, че повече от половината народни представители и президентът могат да провокират Велико Народно заседание, което не е правилно. Президентът няма право да инициира каквито и да е избори. Тук анонса е за напълно нова Конституция, а той приказва единствено за някакви промени, които никой не е видял ".

Това съобщи доцент Антоний Гълъбов в предаването " Неделята " по NOVA.

" Петъчното му изказване е недопустимо, той даде пет пъти отговора " не " на въпроси, който никой не му е поставял, тъй като нищо не зависи от него. Очевидно той е подготвен да продължи да се съпротивлява и съгласно мен главния му проблем е основния прокурор. Той не пое отговорност за хората на улицата, което е доста недопустимо ", обоснова се Гълъбов.

Според политолога министър председателят Бойко Борисов е " повишил равнището ".

" Всички приказват за правосъдна власт, само че истината е, че огромните проблеми идват от не положителната работа сред правосъдна и изпълнителна власт ", сподели Гълъбов и добави, че би трябвало да има увеличаване на законодателната власт. Според него риск едно Велико Народно заседание може да реши всичко и даже да разгласи България в монархия.

„ За мен риска е в това, че би трябвало да се върви към нова Конституция, само че в изискванията на политически консенсус. Този голям брой общини, които имаме са мощно подвластни от министерството на финансите, това съгласно мен е по-голям въпрос от мандата на основния прокурор. България има потребност да бъде отпушена “, сподели още доцент Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР