Не намирам сериозен повод да подам оставката си или да

...
Не намирам сериозен повод да подам оставката си или да
Коментари Харесай

Московски отвръща на БСП: Няма за какво да искат оставката на колегите

Не намирам сериозен мотив да подам оставката си или да желая оставките на сътрудниците.  Това сподели министърът на превоза и осведомителните технологии Ивайло Московски на брифинг в отговор на зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Чувстваме се длъжни да отговорим на конференцията на господин Свиленски и на другите сътрудници, които бяха там, тъй като се насочиха много съществени изказвания по отношение на министерството и един ултиматум към мен, който не знам по какъв начин да го одобрявам. Но евентуално нещата минават границата на естественото и по този начин и ще продължи – само че щом опозицията желае по този начин, това си е нейна работа. Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не съставлява проблем, когато се наложи, да си я дам. Няма никакво съображение да се насочат по подобен метод квалификации и тези, които са изцяло погрешни, съобщи Московски.

На първо място – тематиката с корупцията в БДЖ. Не намирам нищо, поради което да желаят оставката на сътрудниците, разгласи Московски.

През 2009 година заварихме железниците със отговорности, които не се обслужваха. Говореше се, че сдружението е във банкрут. Тогава беше с 850 млн. лв. задължения, които сега са към 300 млн. лв.. Това, което се вижда във БДЖ е, че при наше ръководство оперативната загуба понижава и противоположното – при сътрудниците от опозицията се усилва, уточни транспортният министър. Сега БДЖ си стъпва на краката, сподели още той.

Колегите от Българска социалистическа партия си опонират – или когато Българска социалистическа партия са управлявали сдружението корупцията е била яростна, с цел да генерира 850 млн. лева загуба, или ние се оправяме добре – да си изберат. Това демонстрират числата, заяви Московски.

Той разяснява и темата за ремонтите. Ремонт на локомотив не се прави. Думата ремонт е манипулативна. Не е вярна. Това са локомотиви на по 50 година Те минават на така наречен механически обзор и обслужване. Ремонти не се вършат. Благодарение също на Българска социалистическа партия е затворен последният цех за ремонт на локомотиви в България, изясни Ивайло Московски.

Вариантът е тези локомотиви да се закарат в друга, външна страна, където да се ремонтират, уточни той и разгласи, че сега се предвижда  да се сътвори хранилище, в което да се ремонтират локомотивите.

Директорът на регионалната дирекция на автомобилна администрация не съм го виждал. Тезата, че по мое време са задържани най-вече хора в тази дирекция приказва, че няма никакъв политически чадър над тях. Не е неприятно да попитате за какво при Българска социалистическа партия в автомобилната администрация няма задържани – дали инцидентно някой не ги е пазил, попита Московски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР