Не намирам рационално обяснение за атаката на Делян Пеевски към

...
Не намирам рационално обяснение за атаката на Делян Пеевски към
Коментари Харесай

Ще оглави ли президентът нов политически проект и защо Пеевски го атакува?

" Не намирам рационално пояснение за офанзивата на Делян Пеевски към президента Радев ". Това съобщи в предаването " Без искания " по Дарик радиополитологът и някогашен ръководител на Стратегическия съвет на президентаАлександър Маринов. По думите му е смешно ръководителят на ПГ на ДПСДелян Пеевски да упреква президента Румен Радев в корупция, имайки поради богатата му биографияна тази тематика.

" Това е доста необичайно държание, тъй като въпреки всичко Делян Пеевски е един от управителните представители на Движение за права и свободи. А подобен нападателен, да не кажа дебелашки жанр на държание, не е присъщ за придвижването. По този метод той основава и съществени проблеми на Движение за права и свободи ", на мнение е политологът.

Той бе безапелационен, че каквито и да са претекстовете на Пеевски, към този момент оттук нататък връщане обратно няма - би трябвало да се разнищят тези неща, да се обясни истината и тогава, по думите му, има единствено две вероятни последствия - или в случай че тези изказвания се потвърдят, хората, които са забъркани, да носят отговорност, или в случай че не се потвърдят, самият Пеевски и неговите " помагачи " да носят отговорност - най-много политическа.

" Дори в България не е прелестно да си потвърден измамник и клюкар ", уточни Александър Маринов.

Запитан по какъв начин съгласно него ще се развие този скандал, политологът отговори по този начин: " Президентът съгласно мен към този момент напълно ясно изрази своята позиция. Компетентните органи по доста случаи се самосезират, също така към този момент имаме информацияот Министерство на вътрешните работи, които споделят, че имало сигнали, били изпратени в прокуратурата. Прокуратурата, доколкото знам, организира някакви дейности. Тоест не трябва да става по този начин, както се получи през 2020 година, когато имаше сходна офанзива против президентството, когато бяха упрекнати един секретар и един консултант на президента. Тогава всичко тихомълком завърши, само че никой не пое отговорност ".

По отношение на възможната поява на политически план, управляван от президента, Александър Маринов разяснява, че естественият метод за основаване на политическа партия е, когато се събират хора, съидейници, и се провеждат, а не, тъй като някой просто е решил да направи политическа партия.

" Продължавам да бъда уверен, че ще се появи не една опция, а разнообразни нови обединения. Една от тях е доста евентуално да бъде такава групировка, която споделя полезностите, задачите и метода на правене на политика, които демонстрира към този момент 7 години президентът. Но това не значи, че той ще прави партия. Много по-вероятно е, в случай че такива хора се съберат, самоорганизират ", уточни политологът.

Запитан дали съгласно него Радев ще се включи вактивната политика, Маринов отговори: " Доколкото го познавам, той в случай че няма някаква изключителна обстановка, няма да изостави своя пост на държавен глава и да тръгне към попрището на партиен водач. Но какво ще бъде политическото му бъдеще зависи освен от това какъв пост ще заема, огромният въпрос е дали с него ще вървят задоволително доста хора ".

Политологът разяснява и избора на нови конституционни съдии, като го дефинира като " несполучлив ", първо тъй като е бил претупан, и второ тъй като е нарушил преди малко признат текст на Конституцията.

" Самите нови конституционни съдии се оказват в едно много неловко състояние да се произнасят по проблем, който визира тях персонално ", добави Александър Маринов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР