Не намирам нищо скандално в това, че два кабинета в

...
Не намирам нищо скандално в това, че два кабинета в
Коментари Харесай

Харизанов: Не е скандално претърсването на кабинети

„ Не намирам нищо скандално в това, че два кабинета в президентството са претърсени. Това не може да бъде посягане върху демокрацията, нито пък опит за държавен прелом. Драматизирането от страна на господин Радев за това, че негови чиновници са разследвани е извънредно смешно и лековато “. Това разяснява политическият анализатор Георги Харизанов пред бТВ във връзка акцията на прокуратурата в президентството и последващите дейности на Румен Радев.  

По думите му президентът съзнателно извършва задачата си да има война сред институциите. " С такава политическа задача той влезе в политиката, въпреки и много инцидентно. Четвърта година Румен Радев не се отклонява от правата партийна линия, която е посланията на Българска социалистическа партия да бъдат изговаряни от една по-висока естрада ", сподели още Харизанов. 

Според него прокуратурата се изкушава да е участник в политическия живот. " Все по-често основният прокурор Иван Гешев и болшинството във Висш съдебен съвет стоят с единия крайник в политиката, където нямат никаква работа. Колкото по-бързо господин Гешев и хората към него се извадят от този диалог, толкоз по-добре за всички. Работата на прокуратурата в последна сметка е да открива закононарушения и да повдига обвинявания. За проблемите на хората по места би трябвало да се грижат политиците, а не основният прокурор ", счита Харизанов.

Политическият анализатор Румяна Коларова пък разяснява, че протичащото се сега у нас е част от събитие, което обгръща цяла Европа. " След десетилетието на протестни партии имаме десетилетие на протестни талази. Коронавирусът в някаква степен катализира тези процеси. Виждате какво става в Белград ", счита тя. По думите й има фрустрация и нервно напрежение, което се е натрупало от
изолацията през миналите месеци. Коларова дефинира като „ тежки аномалии “ митингите в „ Росенец “ и в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР