Не намирам нищо лично в тази активност на главния прокурор.

...
Не намирам нищо лично в тази активност на главния прокурор.
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Би било жалко, ако Гешев и Радев си играят на дребнотемие

Не намирам нищо персонално в тази интензивност на основния прокурор. Най-малкото не знаем дали имаме съответен проблем, в който президентът да е подложен или да е нарушил Конституцията. Това съобщи в предаването ''Лице в лице'' по bTV някогашният правосъден министър Зинаида Златанова по отношение на настояването на основния прокурор Конституционния съд да пояснява наредбата, обвързвана с имунитета на президента.

,,Случват се неща, които хората не схващат и в този смисъл си мисля, че всичко това е в подтекста на огромната интензивност на Иван Гешев. Запитването е добре пристигнало, тъй като Конституционния съд ще внесе една много огромна изясненост съответно по този въпрос'', добави Златанова.

Иван Гешев желае от Конституционен съд пояснение на член от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента

,,Този въпрос би трябвало да бъде решен доста бързо и тогава ще имаме по-ясна визия какво значи този парламентарен текст. С това свое деяние Гешев споделя ''дайте рамка, не за мен, само че за всеки идващ даден прокурор''. Ако обаче двамата си играят на дребнотемие, тъй като президентът не подписа незабавно указа за назначение на основен прокурор, това би било в действителност жалко'', означи още някогашният правосъден министър.

Накрая Златанова похвали прокуратурата за дейностите ѝ по отношение на екологичните закононарушения.

,,Това не е правено през последните 30 години и аз се надявам тези акции да продължат и в бъдеще'', приключи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР