Не намеса от президенството, а създаването на разделителна линия корупция-антикорупциия

...
Не намеса от президенството, а създаването на разделителна линия корупция-антикорупциия
Коментари Харесай

Иван Христанов, ПП: Не е имало намеса от президентството за неизбирането ми начело на агрокомисията

Не интервенция от президенството, а основаването на разграничителна линия корупция-антикорупциия е коствало на Политическа партия председателското място в комисията по земеделие в Народно събрание. Това съобщи Иван Христанов от партията на Петков и Василев пред " Нова ".

Припомняме, че след разразилия се проблем с водачеството на спортната комисия в Народно събрание, идентичен проблем се оформи и що се касае до земеделската такава. В петък Иван Христанов не бе определен отпред на нея, като получи 68 гласа " за ", 64 " срещу " и 92 " въздържал се ".

" Не считам, че президентската институция се е намесила. Лично аз нямам доверие, че в комисията е имало интервенция и тя е предизвикана от моите дейности на " Капитан Андреево "  и последвалите дейности на служебното правителство в противоположна посока ", сподели Христанов.

Основата на целия проблем, счита националният представител, е основаването на разграничителна линия сред партиите, които поддържат битката с корупцията и тези, които не. Апропо, Българска социалистическа партия, някогашният съдружен сътрудник на Политическа партия, бе срещу кандидатурата на Христанов за началник на земеделската комисия. " Създаде се някакъв боязън, някакво терзание. Това ли са партиите, които се борят с корупцията? ", реторично попита той.

Христанов препотвърди това, което редица представители на партията му споделят в последните дни - на председателски съвет през предходната седмица е било реализирано единодушие коя политическа мощ коя комисия да оглави, само че останалите партии са се отметнали от сделката.

" Ако би трябвало да се дразним по този метод, то не би трябвало да съставими нито една комисия. И да, в ГЕРБ също има имена, които будят въпроси, само че не за битка с корупцията, а в противен случай. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР