Не можеше да сработи. Нека да сме наясно, каквито и

...
Не можеше да сработи. Нека да сме наясно, каквито и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: ГЕРБ не е излязла от изолацията

" Не можеше да сработи. Нека да сме наясно, каквито и хора да се оферират, става въпрос за политически мандати, това не са механически кабинети. ГЕРБ не е излязла от изолацията, в която попадна през 2020 година "

Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред Българска национална телевизия проваления предизвестено опит на ГЕРБ да сформира държавно управление, отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски. То бе представяно като експертно държавно управление, само че както е известно, не срещна поддръжка в пленарната зала.

" Никога не е късно човек да има вяра ", пък съобщи Йотова по адрес на втория мандат - този на " Продължаваме промяната ".

От Политическа партия към този момент организират съвещания за държавно управление на малцинството.

За вицето на Румен Радев успокояващо било това, което се чувало от кандидат-премиера на Политическа партия акад. Николай Денков - че се работи по стратегия, тъй че можело да има програмно държавно управление на малцинството. Йотова счита за почтена позицията на Политическа партия да не се предлага гласоподаване на държавно управление, в случай че няма единодушие към програмната декларация.

Тя обаче вижда един общ за партиите проблем: Всички те приказват, че би трябвало да се изпълнят цели за избран интервал от време - най-далечният интервал е локалните избори другата есен. Кой би се заел с това? Ако те (министрите) взимат положителни решения за България, за какво би трябвало да се поставя период. Това основава една спомагателна атмосфера на неустановеност - нещо, което да изтърпим, тъй като след това ще пристигна по-добрият избор - обоснова се Йотова.

От посланията на самите партии щяло да зависи на кого Радев ще връчи третия мандат, съобщи още тя. Първото изискване било кой ще даде най-хубавата картина за България в подтекста на оправянето с рецесията. Второто - кой има най-голяма опция да сформира кабинет.

Служебните кабинети на Радев вдигнали доста летвата - посочи Йотова. На няколко пъти. И изброи триумфите, съгласно нея, на последния кабинет. Така, наример, за Шенген направил повече за два месеца в сравнение с през последните 12 години било направено. " Победа на служебния кабинет " било и че " Лукойл " най-накрая заплати налог на страната (макар това да бе изтъргувано от " Лукойл " против позволение за експорт, б.р.)

" Абсолютно непонятен, изисква незабавна реакция на българската страна ". - Така пък Йотова разяснява случая с малолетния наследник на посланика ни в Съединени американски щати Георги Панайотов, на който " Луфтханза " отказала помощ с претекста, че България е част от съветската федерация. " Не сме потвърдили изказванието ", счита вицепрезидентката. " Това е толкоз необяснимо. Това е дете на 12 години. В какъв свят живеем, що за сегрегация е това! ", възмути се тя.

Но бе запитана за противоречичвите послания за българската позиция за войната на Путин в Украйна, които идват точно от Румен Радев. Нямало друга такава страна в Европейски Съюз, която да е реагирала толкоз бързо, колкото България, твърди заместничката на Радев.

" Твърдя, че в нито една обстановка не сме дали мотив за някакво друго тълкувание на българската позиция ", съобщи още тя.

От думите й се разбра и че едва ли Радев ще наложи несъгласие на ратификацията за пращане на военна помощ за Украйна, за каквото го приканиха от Българска социалистическа партия. Решението на Народното събрание било признато с голямо болшинство, посочи тя.

" Слава богу, има подобен запис в конституцията " - възкликна Йотова най-после във връзка дългите ръководства на Радев със служебни държавни управления - тъй като партиите са неспособни да се консолидират към държавно управление.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР