Не можеш да търсиш сметка на съдбата си, казваше Рангел

...
Не можеш да търсиш сметка на съдбата си, казваше Рангел
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: Концерт в памет на Рангел Вълчанов

" Не можеш да търсиш сметка на ориста си ", споделяше Рангел Вълчанов. Да си спомним за него с музика. На огромния режисьор е отдаден концертът на камерен отбор " Софийски солисти ", пианистът Димо Димов и музиканти от Софийската филхармония.Тази вечер в зала България ще звучат „ Малка нощна музика ” от Моцарт и Симфония №101 (Часовникът) на Хайдн.

Носителят на Оскар и претендент за идващ, Павел Павликовски ще бъде специфичен посетител на София Филм Фест. Ще показа персонално " Студена война ".

Филмът получи три номинации от Американската Киноакадемия - най-хубав режисьор, най-хубав чуждоезичен филм и оператор! Павликовски към този момент има Оскар за „ Ида ”, през 2015. Сега и „ Студена война ” върви по наградните стъпки - с наградата за постановка от Кан и пет награди от Европейската кино академия. Черно-бялата екранна история заплита съдбовно орисите на двама души с разнообразни житейски биографии на фона на разгарящата се Студена война през 50-те. Очакваме кино лентата и срещата с Павел Павликовски.

Добра вест за тези, които са пленени от магьосническите историите за Хари Потър. За трети път НДК ще бъде хазаин на „ Нощ на книгите за Хари Потър “. На 7 февруари в Клуб 1 магьосници, вещици и мъгъли могат да се потопят в обичания си хартиен свят. Всичко ще стартира, когато Разпределителната шапка ще избере кой участник в кой дом да бъде разпределен, а четирите дома ще се състезават за точки в хода на събитието. Входът е свободен.

Фламенко без граници ще ни покаже Висенте Амиго, с концерта „ В сърцето на Андалусия ". В сряда в НДК Амиго ще ни преведе през фламенко царството. Осемте му албума печелят аплодисменти по света, а Ciudad de las Ideas има латино „ Грами “ за най-хубав фламенко албум. Висенте Амиго е отворен за опити и извежда обичайна музика на ново ходило. Ще чуем определено от наhрадените албуми и композиции от последния - Memoria de los Sentidos, с " Грами " номинация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР