Не можеш да живееш без храна? Обсебен си от нея?

...
Не можеш да живееш без храна? Обсебен си от нея?
Коментари Харесай

Как да спра да мисля за храна

Не можеш да живееш без храна? Обсебен си от нея? Сякаш мозъкът ти просто изпреварва мислите ти, до момента в който не се предадеш. Това е циничен цикъл, който води до нездравословни избори, виновност и позор.

Но вие имате силата да заглушите тези отрицателни мисли. Веднъж щом се научите да пренавивате мозъка си и да разпознавате нещата, които ви предизвикат, тези мисли ще се раздерат и най-после изцяло ще изчезнат. По този метод ще можете да вземате съответни решения за храната, които ще ви карат да се чувствате добре.

Представяме ви 7 сигурни метода, които ще ви оказват помощ да спрете да мислите за храната, която ви изкушава. Разгледайте ги и по-късно не забравяйте да ги изпробвате.

1. Разходете се

 Как да спра да мисля за храна

Излезте от кухнята и се разходете на открито. Насочете мозъка си към нещо друго от храната. Упражненията водят и до понижаване на апетита.

2. Пийте вода с лимон

Ако сте обезводнени, мозъкът ви ще си мисли, че сте гладни, само че в действителност сте жадни. Преди да грабнете пакета с чипс или бисквити, изпийте една студена чаша вода, с цел да видите дали ще понижи желанието за храна. Добавянето на лимон обезпечава хранителни субстанции и подкрепя храносмилането.

3. Изяжте едно парче любеница

Ако ви се яде нещо, изяжте едно парче любеница. Тя съдържа повече от 90% вода, което ще докара до възприятие за задоволеност. Фибрите в динята забавят храносмилането и предизвикват удовлетвореността от храната.

 Как да спра да мисля за храна

4. Запитайте се дали в действителност сте гладни

Вашата борба с храната постоянно се свежда до еднакъв въпрос: Наистина ли съм гладен? Запитайте се дали бихте изяли цяла паница с броколи вместо каквото ви падне. Ако отговорът е не, не сте в действителност гладни.

5. Облечете се като че ли отивате на фитнес

Когато желанието за храна е прекомерно мощно, просто облечете облеклата си за подготовка. Тренировъчното облекло ще докара до смяна в настройката и изисква овакантяване на кухнята, където се намират най-големите изкушения.

6. Планирайте храната си

 Как да спра да мисля за храна

Направете планирането на храната част от вашето всекидневие. Записвайте всички ястия авансово. След като храната един път бъде записана, няма връщане обратно. По този метод ще знаете тъкмо какво ще ядете и по кое време. Това ще ви помогне да блокирате нежеланите мисли за храна.

7. Спете задоволително

Спите ли най-малко по седем часа всяка нощ? Ако не, превърнете ранното лягане в приоритет, тъй като неналичието на сън може да повлияе на апетита и кантара. Хората с по-малко от седем часа сън са склонни да одобряват спомагателни 250 калории дневно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР