Не можем повече да се преструваме, че промените в климата

...
Не можем повече да се преструваме, че промените в климата
Коментари Харесай

Радев в Париж: Не можем да се преструваме, че климатичните промени не са проблем


Не можем повече да се преструваме, че измененията в климата не са проблем и този проблем не може да бъде решен единствено с ограничението и възбраната на обичайното произвеждане на сила, нито единствено с лимитирането на излъчванията на парниковите газове. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Париж. По покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким, българският държавен глава показва страната ни на международната среща на върха в Париж " Една планета ", отдадена на климатичните промени.

" Виждаме какви са следствията от измененията в климата – те стават все по трагични, засягат стопанските системи на всички страни, а доста хора губят живота си ", акцентира Румен Радев. По думите на президента е нужен развой на дълбока промяна на метода, по който се основават сила, артикули и услуги. " Затова би трябвало да спечелим мозъците и сърцата на младото потомство. Необходима е нова нравственос и нова просвета в моделите на произвеждане ", добави президентът.

Според Румен Радев в процеса на промяна би трябвало да бъдат включени и просветителните системи, с цел да се влагат повече вложения в новаторски технологии и планове. В отговор на въпрос президентът Радев акцентира, че всички хора и институции, ангажирани с климатичните промени са значими и благодари на обществено известните персони, които поддържат и влагат в тази значима идея.

Последиците от световното стопляне са към този момент действителна опасност за доста страни в света, уточни още българският държавен глава, който е разговарял в границите на форума с премиера на Бангладеш госпожа Шейх Хасина. По думите на президента една страна с население от 165 млн. души и с доста ниска надморска височина, която е застрашена от повишението на равнището на международния океан, основава опасност от огромна миграционна рецесия.

По време на форума Румен Радев е разискал и присъединението на България към Шенгенското пространство с холандския министър-председател Марк Рюте. " Няма да е толкоз елементарно, колкото чакахме. Ще би трябвало доста работа ", уточни президентът.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев взе участие дружно с ръководителите на делегациите, участващи в срещата на върха в Париж, в работна среща с президента на Френската република Еманюел Макрон в Елисейския замък.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР