Не можем категорично да твърдим, че е имало съприкосновение между

...
Не можем категорично да твърдим, че е имало съприкосновение между
Коментари Харесай

Докато вътрешният министър мълчи за полицейско насилие, СДВР не казва минала ли е кола през крака на протестиращ

Не можем изрично да твърдим, че е имало прикосновение сред автомобила, който се опита да премине през кръстовището до СУ, и протестиращ . Това обявиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи.
Напрежение сред протестиращи и водач беляза 20-я ден на антиправителствените демонстрации.

" В 21:50 на кръстовището пред СУ, при съществуването на 7-8 души протестиращи, които бяха блокирали придвижването, взехме решение да приказваме с тях да освободят кръстовището, с цел да може хората да се приберат по домовете си гладко. След тази наша акция митингът беше преустановен.
Възникна случай, при който лидерът реши да даде заден, с цел да напусне кръстовището без никакви искания. Чу се зов, момче от протестиращите заяви, че автомобилът е минал през крайници му . Започна словесна битка сред лидера, протестиращите и сред нас, може да се каже, че породи напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а лидерът беше тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта. Тестовете му бяха негативни.
От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че няма очевидци на снощния случай макар съществуването на голям брой униформени.
Всичко това продължи до 01:15 ч., като през цялото това време водихме разговор с хората да пуснат автомобила, като молихме и очевидци на случката да дойдат в Първо РПУ. Уви, очевидци на случката по този начин и не се появиха ", разгласи на ексклузивен бирифинг в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тони Тодоров, зам.-началник на " Охранителна полиция ".
По думите му сега се преглеждат камерите от региона, с цел да бъде открито има ли нарушаване. Комисарят посочи, че по автомобила са хвърляни кенчета от бира, тиня, и други предмети: " Това държание е неприлично ", заключи Тодоров.
От Столична дирекция на вътрешните работи приканиха в случай че днешният общонационален митинг, призован пред Министерски съвет, има уредници, да се срещнат с полицията, с цел да се уговори методът на провеждането му. Подготвени сме за днешния ден, ще реагираме на всякаква обстановка ", увери Тони Тодоров, зам.-началник на " Охранителна полиция ".
По-рано през днешния ден пък, новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски отхвърли да признае, че няколко индивида са били пребити от полицията на първия ден от антиправилтествените митинги.
По негови думи инспекция фактически е открила превишаване на полицейските пълномощия, само че отхвърли да конкретизира в какво тъкмо се показва това. " Превишаванията на полицейските пълномощия са разнообразни по тип. Например, извиване на ръце при слагане на белезници. Не желая да влизам в елементи ", разяснява той пред Нова тв.
В същото време Хаджийски изрично отхвърли органите на реда да са снимали и унижили младо момиче , което е било арестувано под колоните на Министерския съвет. За това описа единият от битите мъже - студентът Евгени Марчев.
" Тя беше влачена по земята по ужасяващ метод. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене и тогава служителят на реда стартира да я гали по косата и да я снима ", спомня си той. Тя удостовери показанията му в свои телевизионни участия.
Сподели с твоите другари
Въпреки че инспекцията по случая продължи повече от две седмици, а от Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да разгласяват записите от охранителните камери пред Министерски съвет , през днешния ден новият министър отхвърли силовото ведомство да се пробва да прикрие полицейското принуждение.
" Нямаме изгода от това, когато цяла София е в камери. Това уронва нашия авторитет " , сподели Хаджийски, като посочи, че адреналинът при чиновниците е висок и е значимо да откри дали има предумисъл при превишаването на полицейските пълномощия. За момента няма уволнени полицейски чиновници, а четирима ще получат дисциплинарни санкции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР