Не можем да спечелим войната с коронавируса единствено с ограничения,

...
Не можем да спечелим войната с коронавируса единствено с ограничения,
Коментари Харесай

Радев: Войната с коронавируса не се печели с глоби и насаждане на страх

Не можем да спечелим войната с ковид само с ограничавания, санкции, втълпяване на боязън, възприятие за виновност и на неопределеност в популацията. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден участва на съвещание на Оперативния спешен щаб в Благоевград.

Според него е основателно терзанието по отношение на поставената задача всички лечебни заведения да обособяват обособени звена за битка с вируса. По негови думи това крие риск да блокира изцяло лечебните заведения и да направи невероятно лекуването на остри хронични, онкологични, кардиологични и незабавни случаи. В резултат на тези ограничения можело смъртността да се увеличи надалеч повече от тази от ковид.

Едно от предложенията, което се оформи, е да се сътвори едно звено от анестезиолози, лекари, сестри от другите лечебни заведения, тъй че да има ясно разделяне на потоците и да се обособят инфектирани от вирус, с цел да може другите пациенти да продължат да се лекуват, изясни президентът и добави, че предлагането ще бъде отправено към министъра на опазването на здравето.
 Радев постанова отчасти несъгласие върху закона за изключителното състояние Обновена
Радев постанова отчасти несъгласие върху закона за изключителното състояние

Това разгласи той в Президенството

Радев съобщи, че би трябвало да си сложим ясна национална цел - допустимо най-бързо, само че и безвредно, да се върнем към някакъв условен естествен темп на живот, да възстановим свободата на придвижване на хора и артикули.

За задачата по думите му е нужна всеобхватна, навременна и достоверна информация , с цел да може да изградим картина на протичащото се в страната и дейно да се набележат тактики. Той обаче акцентира, че все още такава информация няма - тя постанова всеобхватно тестване на популацията, каквото съгласно него не можело да се получи единствено въз основата на 4000 теста.

По тази причина Радев прикани да се излезе по-бързо от сферата на догадките и всеобщите ограничавания и да се разшири обсегът на тестванията, да се картотекират групите във всички райони, тъй че да може да се работи.
 Три сюжета създали в МФ, Горанов работи по най-тежкия
Три сюжета създали в МФ, Горанов работи по най-тежкия

Актуализацията цели да се подсигурява, че страната може да поддържа главните си функционалности

" Само по този начин ще излезем от блокаж на страната, а представете си, в случай че той продължава дълго, ние по този начин ли ще останем? Ние би трябвало да преодолеем икономическата и обществена злополука ", безапелационен бе президентът.

Той акцентира, че дълго време е стоял зад всеобхватни и най-много обществени стопански ограничения за бизнеса. Според него на засегнатите вместо действителна помощ се предлага заем, който след това в допълнение ни задължава.

" Над 10 години ни убеждават, че имало запас. Всяка година се харчат милиарди от така наречен " остатък " без правила. Кризата сподели, че хазната е празна и би трябвало заем " , съобщи президентът.

По негови думи този път би трябвало този заем би трябвало да се харчи при непоколебим публичен надзор, с цел да не стане по този начин, че парите още веднъж " да потънат ".
 Правителството предлага бюджетен недостиг от 3.5 милиарда лв. и издаване на дълг до 10 милиарда лв.
Правителството предлага бюджетен недостиг от 3.5 милиарда лв. и издаване на дълг до 10 милиарда лв.

На изключително съвещание на кабинета утвърдиха актуализация на бюджета

Радев изясни, че той самият си е направил един тест и той е негативен. Н е можело обаче да се разреши подобен разкош да се тества всеки общественик, в случай че няма проби за хората.

Относно частичното несъгласие върху изключителния закон Радев разясни, че от негова страна няма борба. " Ветото, което постанових, поправя рискови разпореждания в закона, които дори ГЕРБ ги осъзнаха и одобриха. Време е и министър-председателят да се смили и да одобри истината, както го направиха и личните му депутати. Сега не е време за ядосани пози и за национално неспокойствие ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР