Не можем да си представим да започнем деня без чаша

...
Не можем да си представим да започнем деня без чаша
Коментари Харесай

6 продукта, които неусетно се превръщат в алтернатива на кафето

Не можем да си представим да стартираме деня без чаша кафе. Но непрекъснатата приложимост на тази напитка има негативни последствия. Сънят ни е нарушен, тревогата нараства, нормалната порция кафе към този момент не създава стремежи резултат. Какви артикули могат сполучливо да заменят кафето и да заредят организма ни с нужната сила?

Някои хора несправедливо пропущат закуската. Пият кафе на празен корем. Но кофеинът провокира производството на стомашен сок (солна киселина), който е нужен за смилането на храната. Кафето на гладно води до обстоятелството, че солната киселина ускорява дразнещия резултат на органичните киселини в тази напитка.

Има ли сила без кафе? Ето храни, които ще ви разсънят и ще ви дадат сили, както очаквата да направи кафето.

Пълнозърнести храни

Това е добър източник на жизнеспособност, защото зпълнозърнестите храни съдържат въглехидрати. Каша от ориз, овесени ядки, просо, елда за закуска е чудесно хранително ядене.

Зърнените храни съдържат висок % фибри, здравословни мазнини, витамини В и Е. Летаргията и умората могат да бъдат породени от дефицит на минерали.

Те усъвършенстват действието на стомашно-чревния тракт, подтикват храносмилането и работят благотворно на кожата.

Изолевцин

Това е протеин, който укрепва имунитета. Изолевцинът работи в синтеза на хемоглобин, увеличавайки силата и интензивността. Това вещество участва в риба, ядки, месо. Тези храни се смятат за естествени антидепресанти, защото способстват за положителното въодушевление.

Витамин С

Той се съдържа в цитрусовите плодове, касис и киви. Това е още един източник на сила и жизненост. Но цитрусовите плодове не би трябвало да се ядат нагалдно.

Сезонни плодове

Препоръчва се да се акцентира на нара. ½ плод или 50-100 мл сок от нар ще обезпечат на организма микроелементи калий, калций, магнезий и витамини. Нарът провокита поддръжката на естествени равнища на хемоглобина, тъй че ще бъдете в добра форма.

Бобови растения

Бобовите растения са източник на растителни протеини и комплицирани въглехидрати, които ви зареждат с сила през целия ден. Бобовите растения съдържат желязо и фибри, които възстановяват храносмилателния тракт. Омлет с грах и фасул е превъзходен вид за „ енергийна “ закуска.

Яйца

Яйцата ще ви създадат енергични и съсредоточени. Това ще бъде инициирано от невропептидите в техния състав.

Това е потребно да се знае! Яйцата от пъдпъдъци съдържат фосфор, магнезий, калий, калций и желязо, витамин А. Използването на този артикул ще има добър резултат върху положението на кожата, ноктите, косата и зрението.

Яйцата могат да бъдат сварени, добавени към сандвич или на омлет.

Всички тези 6 храни съдържат протеини, от които организма се нуждае, изключително при започване на деня. Така че, има заслужен сурогат на кафето и то ще даде тонус и положително въодушевление.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР