Не можем да позволим на Путин да спечели тази война.

...
Не можем да позволим на Путин да спечели тази война.
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Не можем да позволим на Путин да спечели тази война

" Не можем да позволим на Путин да завоюва тази война ". Това съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц на заключителната сесия на Световния стопански конгрес в Давос (Швейц). 

" Голяма нуклеарна страна се държи по този начин, все едно има право да прекроява граници - сподели още Шолц, който е единственият държавен глава на страна от Г-7, появил се физически на тазгодишната конференция. - Путин желае да се върне към международния ред, при който силата диктува кое е вярно, в който свободата, стремежът, суверенитетът не са за всеки. Въпросът е да се даде на Путин да разбере, че няма да диктува изискванията за мира - Украйна няма да одобри това, нито ние ".

Изявлението на канцлера прозвучаха изключително внезапно на фона на рецензията, на която напоследък е подложено държавното управление му - и в Германия, и в чужбина.

Много западни сътрудници упрекват Шолц в колебливост да се опълчи на съветската експанзия по всички способи, в частност със усилване на военната помощ за Украйна.

Въпреки това в своята половинчасова тирада в Давос канцлерът съобщи, че Германия в действителност е минала повратния миг в своята външна политика и за първи път в последзните 70 години изпраща оръжие в зона на боен спор. Освен това, по неговите думи, страната е нараснала разноските за личната си войска до 100 млрд. евро и по всевъзможни способи понижава своята взаимозависимост от съветския газ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР