Не можем да поставяме под риск работата на КЕВР. Няма

...
Не можем да поставяме под риск работата на КЕВР. Няма
Коментари Харесай

Връщат Иван Иванов като председател на КЕВР

Не можем да слагаме под риск работата на КЕВР. Няма зам.-председател на комисията даже. Наистина не можем да оставим КЕВР без ръководител. Това съобщи Иван Митева от Има Такъв Народ по време на съвещанието на енергийната комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Депутатите от енергийната комисия одобриха предлагането на " ИТН " да бъде върнат за ръководител на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от Има Такъв Народ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала.

По предлагането се стигна откакто Конституционния съд дефинира за незабележим изборът на досегашния началник на енергийния регулатор Станислав Тодоров.

В енергийната комисия се изрече мнението, че е правилно идващият парламент да започва процедура по желание на ръководител на КЕВР. Последва предложение на Рамадан Аталай да отпаднат точките за чуване на КЕВР от дневния ред на комисията. Предложението не бе признато. Комисията продължи съвещанието си с разискване на правила за разкриване на процедура по желание на ръководител на КЕВР.

Венко Сабрутев от Политическа партия сподели, че е държавническо държание енергийната комисия да открие процедура по желание на нов ръководител на КЕВР. Нека да подкрепим това предложение в случай че се случи нещо и Иван Иванов вземе решение, че не желае да бъде ръководител, енергийна комисия да си е свършила работата, добави Сабрутев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР