Не можем да оставим хората без защита в месеците, които

...
Не можем да оставим хората без защита в месеците, които
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Отговорност на всяка една от партиите е да приемем бюджета и важните закони

Не можем да оставим хората без отбрана в месеците, които предстоят
„ Ние обсъдихме деликатно обстановката и със солидни причини взехме решение, че нашата парламентарна група би трябвало да способства за това Народното събрание да работи по-организирано, по-консенсусно. Това може да стане, в случай че ръководител на Народното събрание е представител на някоя от по-малките парламентарни групи. “ Това съобщи претендентът на “БСП за България “ за ръководител на Народното събрание Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

Социалистът изясни за какво това е верният метод: „ Защото всяка една от двете най-големи парламентарни групи разполагат с към 1/4 от гласовете в Народното събрание. От позиция на това, че няма образувано болшинство считам, че ние даваме своя принос с цялостната си активност, с цялостната си политика и в това число с днешната кандидатура за това Народното събрание да работи по-ефективно и по-организирано “, сподели още националният представител от левицата.

Вигенин е безапелационен, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да води договаряния с първия мандат. „ Ние имаме ясно политическо решение, което се основава освен на резултатите от тези избори, а и на цялостната ни активност в последните години. Не можем да приемем държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и на “Възраждане “. Така че първия мандат ние нито можем да поддържаме, нито ще вземам участие в каквито и да било договаряния “, посочи той и добави, че с втория мандат са подготвени да договарят, както и с третия, взаимозависимост от това на кого бъде връчен.

„ Нови предварителни избори не са неизбежни, само че в случай че няма държавно управление, несъмнено, ще би трябвало още веднъж да има служебно държавно управление и нови избори “, съобщи социалистът и продължи: „ Бихме желали да избегнем това развиване, само че в това време би трябвало да имаме задоволително време. Тук отговорността е на всяка една от политическите обединения – да приемем значимите закони, бюджета за идната година. Не можем да оставим хората без отбрана в месеците, които предстоят “, безапелационен е той.

Според Вигенин обществото не трябва да слага всички партии под общ знаменател, а би трябвало да преценя кои са градивните и кои оферират съответните решения. „ Ако успеем да се договорим, както считам, че би трябвало да го създадем по тези значими въпроси, умерено ще би трябвало да осъществим конституционната процедура, може би към март. Дотогава да приемем тези закони, които са основни за естественото действие на страната “, разяснява Вигенин.

На въпрос дали е допустимо да има отцепници от групата социалистът отговори: „ Вярвам на моите сътрудници, те са бойци, тествани в не една или две политически борби, тъй че не виждам никаква опция някой от тях да бъде извоюван за някакви други тематики идея “, заключи Кристиан Вигенин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР