Не можем да опростим живота до формула. Това каза икономическият

...
Не можем да опростим живота до формула. Това каза икономическият
Коментари Харесай

Ваня Григорова за минималната заплата: Не можем да опростим живота до формула

Не можем да опростим живота до формула. Това сподели икономическият консултант на КТ " Подкрепа “ Ваня Григорова, пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Тя коментира приетите на второ четене ремонти в Кодекса на труда, с които от следващата година минималната работна заплата ще бъде 50% от междинната брутна работна заплата за страната.

" Многократно законопроектът за минималната работна заплата беше изхвърлян от дневния ред. Само с помощта на последователността на част от народните представители, през днешния ден имаме гласуван въпреки всичко текст в Кодекса на труда, който би трябвало да дава репери за това какъв да бъде размера на минималната работна заплата ", разяснява тя.

По думите й проблемът е, че е бил признат заповеднически текст - минималната работна заплата да бъде тъкмо 50% от междинната брутна такава. Според нея това е проблем, тъй като значи, че се обезсмисля общественият разговор.

" Не можем да опростим живота до една формула. Не можем да опростим обществените условия в една държава и икономическите такива до една формула. Това е, което през днешния ден беше направено и то ще бъде променено, тъй като опонира на европейските директиви. А не трябваше да бъде признато по този метод, единствено тъй като хубавичко човешка логичност сочи не може да бъде по този начин ", посочи Григорова.

Тя обърна внимание, че това решение няма да влезе в действие от първи юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР