„Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това

...
„Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Забавихме се с мерките при третата вълна. Наш съратник е в тежко състояние във ВМА

„ Не можем да определим пътя като неверен или правилен. Това е нов път. Когато пробиваш пъртина в никакъв случай не може да си сигурен дали това е вярната посока. Не бива да бъдем прекомерно сериозни. Националният действен щаб се състои от извънредно почтени хора и доста положителни експерти. България има шанс. Според мен леко се позабавихме с ограниченията при третата вълна на пандемията”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” водачът на НФСБ и лидер в Бургас от " Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ " Валери Симеонов.

По думите му в страната е висока смъртността от COVID-19 заради обстоятелството, че българите търсят здравна помощ прекомерно късно.

„ Нека не забравяме, че популацията в страната ни е застаряващо, което подготвя и към по-висока смъртност. Ненавременните дейности се взеха не от щаба, а от политиците. Спрямо Сърбия, която взе извънредно строги ограничения и наложи вечерен час – страната ни се забави”, безапелационен е Симеонов.

Той проговори за гибелта на един от най-близките си хора - депутатът Валентин Касабов, който умря от ковид:

" Беше доста предан, мощен човек, същински мъж. Носеше качества като праволинейност, непримиримост и храброст. Лека му пръст, това рядко се среща ", сподели Симеонов и добави, че се е питал дали е вярно, че го е вкарал в листата на НФСБ още преди и дали, в случай че не го беше направил, в този момент Касабов е щял да е жив.

" Друг наш сподвижник сега е във ВМА в доста тежко състояние и с сходна на господин Касабов симптоматика. Петър Петров е в доста тежка фаза на заболяването. Екипът на проф. Плочев се занимава с него. При Касабов имаше 4 дни усъвършенстване и внезапно се срина, не дръзвам да приказвам в този момент ", сподели Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР