Не можем да оборим факта, че старостта отнема определена доза

...
Не можем да оборим факта, че старостта отнема определена доза
Коментари Харесай

Кристиан Шени и съветите от 98-годишния лекар, който все още практикува

Не можем да опровержим обстоятелството, че старостта лишава избрана доза от жизнеността на тялото.

Но също по този начин не можем да спорим и със силата на духа и мозъка, която наподобява има свойството да преодолява биологичните предели на стареенето.

Д-р Кристиан Шени е френски доктор, който е характерен образец за това, че същинската напреднала възраст се случва в мозъка, а не в износените кости и отпуснатата кожа.

Д-р Шени е на 98 години и е най-възрастният практикуващ доктор на територията на Франция, който надалеч не е подготвен за пенсия.

По неговите думи тайната на бодрия му дух се крие в непрекъснатата ангажираност и отхвърли му да " затъпява пред тв приемника ".

" Хората на моята възраст прекарват времето си в судоку, бинго, игри на карти и гледане на телевизия - по тази причина и доста бързо се трансформират в идиоти ", споделя той.

" Вместо това аз предпочитам да не преставам да работя като лекар ", споделя лекарят.

Самият той не страда от никакви заболявания и закачливо споделя, че даже 67-годишният му наследник, който също е бил доктор, е към този момент пенсиониран.

По време на работа докторът даже не носи очила, тъй като няма потребност от тях. Няма проблеми със слуха, паметта му към момента непоклатима и към този момент над 70 години лекува в частния си кабинет в предградията на Париж.
Според него най-хубавият избор, който хората на възраст могат да създадат, е да продължат да се трудят и да отдават времето си на потребни занятия, които им носят наслаждение и смисъл. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР