Не можем да кажем с подробности, освен това, което вече

...
Не можем да кажем с подробности, освен това, което вече
Коментари Харесай

Адвокатът на Нено Димов: Няма основания за задържането му

Не можем да кажем с детайлности, също така, което към този момент и Нено Димов съобщи, а точно упрекват го в активност, която е осъществявал по оферти на специалисти в министерството. Това съобщи на излизане от следствието юристът на някогашния към този момент министър Ина Лулчева, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" Самият министър не схваща от равнищата на водите или от други специфики, в които го упреквал, че не ги е следил ", коментиора юристът.
Лулчева отхвърли да даде други детайлности. Изненадващото съгласно нея е настояването за задържане, тъй като няма никакви учредения да се допуска, че един човек, който е бил министър, има опсаност да се укрие и да извърши закононарушение.
Припомняме, че подалият оставка министър на околната среда и водите Нено Димов отива на съд поради водната рецесия в  Перник, стана ясно от брифинг на прокуратурата. Срещу него ще бъде повдигнато обвиняване за умишлена занемареност. Това заяви на конференцията наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.
Прокуратурата е открила, че министърът на водите и околната среда в прорез със Закона за водите е разрешавал потреблението на водите на бент. „ Студена “ за промишлени потребности, макар че е уведомяван, че водата в язовира понижава. От началото на 2018 година равнището на водата в бент. „ Студена “ непрестанно е намалявало. Ръководството на сдружението е уведомявало ВиК Перник и министъра на околната среда и водите за обстановката. Въпреки това министър Нено Димов е разрешавал на избрани компании да черпят вода за промишлени потребности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР