Не можем да говорим за вторично разпределение на мигрантите, преди

...
Не можем да говорим за вторично разпределение на мигрантите, преди
Коментари Харесай

Борисов: Огромният натиск върху България сега идва от гръцката граница

Не можем да приказваме за вторично систематизиране на мигрантите, преди да сме решили въпроса с външните граници. Всяка една страна може да се оправи, подпомагана от Европейски Съюз. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти след постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът уточни, че пред водачите е изброил най-важните условия за разрешаване на казуса с миграцията - да има политическа воля, да се вземат ограничения за ограничение на достъпа с техника и гранични екипи, да се приоритизират споразуменията с трети страни и при нужда да се провиснал средства за опазването на границите на Европейски Съюз, както беше направено за България през 2016 година

„ На базата на тези неща - тогава към този момент може да приказваме за взаимност и вторично систематизиране. В момента главният поток от мигранти, които заливат Европа, минават през Гърция. България се оправя прелестно с този проблем и всички го признават “, сподели още Борисов. Той добави, че му следва аудиенция в Египет, където ще разиска тематиката за миграцията с президента Абдел Фатах Сиси.

Досега България е върнала със самолети назад близо 3000 афганистанци, пристигнали незаконно у нас, означи министър председателят. За следващ път разгласих, че солидарността на България е опазването на външната граница на Европейски Съюз, сподели още той.

Премиерът Борисов дефинира договарянията за Брекзит като извънредно тежки и още един път акцентира, че в областта на сигурността връзките сред службите би трябвало да се запазят. „ Всички ние сме уверени, че би трябвало да се вземат безусловно всички ограничения за киберзащита на Европейски Съюз и поотделно, и дружно “, добави Борисов.

Удължаване на периода за Брекзит на масата

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел беше разисквана и тематиката за климата. Пред участниците в Съвета българският министър-председател настоя в протокола за идната среща в Катовице да се запишат договорености, които имат директно отражение върху енергийната ни сигурност. „ Настоях да се запише опазване на договорната цел от 40% до 2030 година, недопускането въобще на проверка на рамката, недопускане повишение на финансовите задължения на Европейски Съюз към разрастващите се страни. Те са наши другари, само че в края на краищата ние да плащаме, за това ми се вижда погрешно “, добави още министър председателят Борисов.

Без единодушие за миграцията на срещата в Залцбург

Откриха три дами, убити до границата на Гърция с Турция

Организация на обединените нации с нови данни за мигрантите в Европа

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР