Не можем да ги победим по всички направления. Но и

...
Не можем да ги победим по всички направления. Но и
Коментари Харесай

Украинският Генщаб: Сраженията влязоха в задънена улица

Не можем да ги победим по всички посоки. Но и те не могат, сподели Кирил Буданов

" Сраженията в Украйна сега са в задънена улица: нито Украйна, нито Русия съумява да направи забележителен пробив ", споделя ръководителят на разузнаването към украинския Генерален щабКирил Буданов в изявление за БиБиСи, предава вестник.

" Няма никакво развиване ", добавя Буданов.

След като украинските въоръжени сили освободиха Херсон през ноември, главните бойни дейности се водят в региона на Бахмут в Донецка област. На останалите места на фронта съветската армия е главно в отбранителна позиция, а настъпването на зимата и дефицитът на атакуващо въоръжение принуди украинските сили да понижат интензивността на нападателните дейности по фронтовата линия, която е към 1000 км.

Според Буданов, Русия сега е в задънена улица, понасяйки изключително високи загуби. Очаква се Кремъл да разгласи нова готовност. " Но, споделя Буданов - на украинската войска не ѝ доближават запаси, с цел да продължи напред ".

" Не можем да ги победим по всички посоки. Но и те не могат - споделя Буданов. - Чакаме с неспокойствие новите оръжейни доставки, най-много нови нападателни оръжия ".

По рано този месец главнокомандващият украинските въоръжени сили Валери Залужни съобщи, че с цел да се стигне до триумф във войната, е нужно доста повече оръжие от това, което дават сега сътрудниците на Украйна.

" Знам, че можем да победим този зложелател, само че са ни нужни запаси. Трябват ми 300 танка, 600-700 БМП, 500 гаубици. Тогава ще сме на границата на 23 февруари. Но това не може да стане единствено с две бригади. Получавам това, което получавам, само че е по-малко от нужното ", сподели Залужни пред Economist.

В Киев не крият, че размерите и типа на оръжието, което поучава Украйна от западните си сътрудници и преди всичко от Съединени американски щати, е незадоволително, с цел да се реализира поврат в бойните дейности. В момента Вашингтон дава месечно помощ за 1,2 милиарда $, до момента в който Русия съгласно изчисленията на специалистите употребява 7-8 пъти по-големи запаси.

До момента Съединени американски щати отхвърлят да дават на Украйна танкове, БМП, бойни самолети или ракети с отдалечен обхват, а законът за лендлийза, подписан от Байдън на 9 май, който би понижил бюрократичните спънки пред доставките, към момента не е влезнал в действие, отбелязва БиБиСи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР