Не може Васил Божков да има имунитет в Дубай, защото

...
Не може Васил Божков да има имунитет в Дубай, защото
Коментари Харесай

Бивш наш посланик в Дубай намекна, че едва ли Васил Божков е държан под ключ в ОАЕ

Не може Васил Божков да има имунитет в Дубай, тъй като си е купил парцел в ОАЕ. Това съобщи някогашният ни дипломат в Дубай Милен Керемедчиев.
Ако не се съблюдават законите на ОАЕ, има правосъдно гонене, продължи той, само че подсети, че сред ОАЕ и България няма съглашение за правосъдна помощ. Искането за екстрадиция минава през двуинстанционен съд в ОАЕ, като това става напълно на база на локалните правила и процедура, сподели пред Нова телевизия Керемедчиев.
Що се отнася до практиката, някогашният ни дипломат в Дубай изясни, че на съответното лице, за което се желае екстрадиция, му взема паспорта и не се слага под стража. Керемедчиев призна, че да вземем за пример известният като наркобос Христофорос Аманатидис-Таки остава в ОАЕ, въпреки България да е желала екстрадиция. И акцентира, че в съответното емирство най-силната дума във връзка с закона е на емира, тъй като той назначава съответните чиновници в правосъдната система.
Повече за обстановката в ОАЕ с въпроса за екстрадиция научете в този материал!
Попитан за новината, че САЩ ще оповестят до дни за пръв път името на българин, на който ще бъде неразрешено да стъпва на американска територия поради корупционни практики, Керемедчиев предизвести, че Вашингтон разполага с доста информация за всички финансови интервенции по света и какво касае американския интерес. Бившият ни дипломат в Дубай е уверен, че в България тече следствие, че службите ни знаят за кого става въпрос, само че това не е оповестено. „ Те имат информация и то в много огромна конкретика ”, предизвести Керемедчиев.
На въпрос дали идното известие няма да злепостави българските управляващи, Керемедчиев изрази убеденост, че не става въпрос за случай, който въобще не е разследван в България. Иначе би било огромен удар, а американският дипломат Херо Мустафа залага на звук за положителни връзки, съобщи някогашният ни дипломат в Дубай.
Дипломатът ни сподели и, че при други случаи – да вземем за пример доближени до Ердоган, САЩ са разгласявали ограничения, само че не се е случвало нищо в Турция. Сега Керемедчиев добави, че не чака американският държавен секретар Майк Помпео да каже единствено едно име на българин, а ще има лист с имена, освен на българи. Предположението на Керемедчиев е, че българинът ще е предприемач, а не политическо лице.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР