Не може политическите битки и популистко-националистическата реторика в съседна държава,

...
Не може политическите битки и популистко-националистическата реторика в съседна държава,
Коментари Харесай

Македония не иска българските политически разправии да я спират за ЕС |

Не може политическите борби и популистко-националистическата изразителност в прилежаща страна, страна членка на Европейски Съюз, да бъдат спънки за участието на страна, която има четири поредни позитивни отчета за начало на първата междуправителствена конференция, съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Още от първия ден споделям, че договарянията с България се водят въз основата на европейските полезности, на запазването на достолепието на жителите на двете страни, както и на основата на взаимното почитание на политиците и всички институции в страните. Само в случай че договарянията се водят по този метод, може да има позитивен разговор, звук и метод на връзка, който дава обещание, че може да се реализира решение за унищожаване на ветото. Ако тези условия бъдат изпълнени, тогава може да се чака съглашение, само че единствено в случай че тези условия бъдат изпълнени, разяснява Ковачевски.

Той повтори, че не е обещавал дата за начало на договарянията за участие в Европейски Съюз и че Северна Македония се нуждае от бързо, само че не от преждевременно решение, тъй като разширението на Европейски Съюз е освен политически и стопански, само че и геостратегически въпрос.

„ Ще останем на този път, с цел да хармонизираме нашите регулации, да повишим прозрачността и успеваемостта на всички процеси в страната, с цел да подобрим първо работата и живота вкъщи, само че ще настояваме пред нашите европейски сътрудници в Европейски Съюз, че за Северна Македония час по-скоро би трябвало да бъде планувана първата междуправителствена конференция ”, твърди Ковачевски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР