Не може основание за забавяне на мандата да бъде нещо

...
Не може основание за забавяне на мандата да бъде нещо
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Бавят мандата, вероятно правят опит за съставяне на правителство

" Не може съображение за закъснение на мандата да бъде нещо друго с изключение на сформиране на държавно управление или опит за сформиране на държавно управление " - съобщи доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет “Св. Климент Охридски” пред БНР.

" Въпросът за рационалния период в общественото право е друг от периода в частното право, защото в частното право тогава, когато няма период, се дължи незабавно, в общественото право разбирането е, че това е с оглед конюнктурата или някакви други събития, които могат да повлияят на хода на политическия развой ", изясни тя.

Според нея предходната година сделката за разтеглянето на периода не е била единствено с президента, а всички политически субекти са желали да се извършат избрани промени, с цел да има непоклатимост при разпускането на Народното събрание.

Според Киселова евентуално повода разбирането, че 7-те дни, които групата има да дефинира претендент за министър-председател да се поясняват по друг метод в този момент, е тази. И евентуално по тази причина парламентарната група още веднъж желае да разтегли периода.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР