Не може най-бедните и уязвимите да плащат цената на кризите,

...
Не може най-бедните и уязвимите да плащат цената на кризите,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с остро слово: И при това правителство на Радев се краде безогледно, прокуратурата бездейства

Не може най-бедните и уязвимите да заплащат цената на рецесиите, безапелационна бе тя

И освен това държавно управление се краде необмислено, а прокуратурата бездейства. Г-н президент, направихте огромна неточност, като не внесохте бюджет в края на предходното Народно заседание. Държавата е разграден двор, стотици мигранти шестват из страната. Това бяха главните тези, които разви от парламентарната естрада в остро изявление водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя моли да се одобри обществен бюджет.

" Г-н президент, направихте огромна неточност като не внесохте бюджет. Тогава единствено Българска социалистическа партия и Политическа партия ви призоваваха за това, не ни чухте. Сега ще ви се наложи да чуете господин Борисов, който споделя - " в случай че не подкрепите държавно управление, няма да подкрепим бюджета ", сподели Нинова.

Не може най-бедните и уязвимите да заплащат цената на рецесиите, безапелационна бе Нинова. И съобщи, че левицата няма да поддържа повдигането на налози, съобщи Епицентър.

“Служебният кабинет не внесе бюджет и в този момент би трябвало да поправи тази неточност. Минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната от 1 юли тази година, а не от 2023г, да се преизчислят пенсиите, поддръжка за дребния и междинния бизнес, както и фамилиите. Втората стъпка е ограниченията за ПВУ- ние закъсняваме. В предишния парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим прецизно да се одобряват единствено такива, които не пазят частни ползи. Третата е правосъдна промяна. Преборването на корупцията дава развиване за всяка една политика ", сподели Нинова.

Приемането на бюджет е първият приоритет на Българска социалистическа партия в това Народно заседание, акцентира Нинова. Следващият - приемането на нужните закони по Плана за възобновяване и резистентност.

„ И в този момент, както в годините на прехода, паралелната страна съществува. И освен това държавно управление се краде необмислено. Един от проблемите на института служебно държавно управление, като институт в конституцията е, че е безотговорно. Няма парламент, няма парламентарен надзор, само че има прокуратура, само че я има на книга ”, счита тя.

Като трети значим въпрос водачът на Българска социалистическа партия уточни битката с корупцията и правосъдната промяна. " Това е въпросът на въпросите ", уточни тя. Нинова акцентира, че дружно с това идват и проблемите с мигрантите, пияните и дрогирани водачи на пътя.

" Държавата е разграден двор ", регистрира Нинова.

Четвъртият приоритет за нас е Шенген, уточни тя. Българският народ е еднакъв на другите европейски нации. Ние намираме като унизително отношението към България за Шенген, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

" Пети въпрос – въпросът за войната и мира. Искам да препотвърдя – ние сме за неутралитет на България във връзка с войната в Украйна. Не на военната поддръжка, не на недай си боже изпращането на жива мощ ", уточни Нинова. Тя изиска да се търси всевъзможни опити да се търси кротичък опит за рецесията. Подкрепяме всички въпроси в европейските страни в опит за търсене на дипломатическо решение, уточни още тя.

" Това е пътят и това ще се случи, само че колкото по-рано, толкоз по-добре ", уточни Нинова.

Тя обаче уточни, че с цел да стане всичко това би трябвало да има преди всичко работещо държавно управление.

" Така не може да продължава повече. Намираме се в тежка институционална рецесия, инфлация, беднотия, обществено напрежение и риск за парламентарната народна власт... Народното събрание би трябвало да е решение на проблемите, а не част от тях ", сподели при започване на словото си Нинова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР