Не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика,

...
Не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика,
Коментари Харесай

Не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика, заяви Салвини

Не може Франция и Германия сами да дефинират миграционната политика, без да се преценяват с настояванията на най-засегнатите от миграцията страни като Италия и Малта, съобщи италианският вътрешен министър Матео Салвини, представен от " Франс прес ". Салвини написа това в писмо до френския вътрешен министър Кристоф Кастанер.

" Стига към този момент с решенията, които се взимат само в Париж и Берлин. Италия към този момент не желае да приема всички мигранти, които идват в Европа ", написа през вчерашния ден Салвини във " Facebook ", в допълнение към изпратеното на Кастанер писмо. " Франция и Германия не могат да дефинират миграционната политика, без да се преценяват с настояванията на страните, които са най-силно наранени като нас и Малта ", посочи Салвини, който е водач на крайнодясната италианска партия " Лига ".

В писмото си до Кастанер Салвини твърди, че на срещата на вътрешните министри на страните - членки на Европейски Съюз, в четвъртък в Хелзинки доста от министрите са изразили позиции, близки до тази на Италия по въпросите на миграционната политика, измежду които нуждата от отбрана на външните граници на съюза и на шенгенското пространство.

На срещата в Хелзинки Италия и Малта предложиха текст, предусещащ основаването на центрове за краткотраен банкет и идентифициране на мигранти в страните, прилежащи на тези, от които потеглят мигрантите, отбелязва " Франс прес ".

Този документ би трябвало да служи за крайъгълен камък на всички бъдещи разисквания, съобщи Салвини в навечерието на следващата среща на вътрешните министри на страните от Европейски Съюз през днешния ден в Париж. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР