Не може едно такова грозно криминално деяние да бъде повод

...
Не може едно такова грозно криминално деяние да бъде повод
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ако родителите на загиналия полицай бяха поискали оставката ми, щях да съм я депозирал

Не може едно такова грозно престъпно действие да бъде мотив за спекулации, сподели Демерджиев

Аз имах тежката задача да се срещна с родителите на починалия наш чиновник и в случай че те бяха поискали оставката ми, през днешния ден щях да съм я подал. Това сподели служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Дермеджиев по време на чуване в Народното събрание във връзка на трагичния случай на българо-турската граница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Искането за неговото чуване е импортирано от ръководителя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова и група народни представители.

За мен е чест фактът, че те желаеха той да бъде заровен с парадна униформа, добави Демерджиев и дефинира случая като „ една голяма покруса “.

На въпрос по отношение на битката с трафика с незаконната миграция, Демерджиев уточни, че тя може да бъде провеждана по два метода. След трагичния случай в Бургас организирахме над 200 полицейски акции, формирани са над 100 производства единствено там в района, уточни Демерджиев. По думите му са разрушени десетки такива групи и са арестувани близо 100 лица, участващи в такива групи.

Ние разклатихме мрежата на този незаконен трафик в България извънредно съществено, уточни Демерджиев. Според него за оптималната успеваемост е належащо такива дейности да се проведат и на територията на прилежащи страни.

Демерджиев означи потребността от законодателни промени. Оказа се, че този трафик е много леко незаконен, което докара до това голям брой лица от цяла Европа да се включват и да вземат участие в този трафик, добави министърът.

При над 3000 производства за трафик, малко над 100 от тях има ефикасни присъди, съобщи Демерджиев. Ние би трябвало да предложим законодателно решение посредством повишение на наказванията за този ред действия и криминализиране на този жанр действия, което не е направено, сподели още министърът. Той посочи, че са основали работна група в Министерство на вътрешните работи и има вяра, че ще могат да внесат законопроект. Силно се надявам, че този законопроект ще бъде прегледан предпочитано от Народното събрание, както щатните бройки, добави Демерджиев.

По мотив на случая в Елхово, министърът сподели, че не може едно такова грозно престъпно действие да бъде мотив за спекулации. Дадох доклад какви дейности съм направил, само че е трябвало доста обратно във времето да бъдат осъществени голям брой такива, сподели Демерджиев и настоя да бъде обезпечена жизнеспособна гранична полиция с нужния щат. По думите му това ще стане, когато се отпусне нужният запас от Народното събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР